foradia ivace

L’escultura ‘25 d’Abril. 1707’

Creació d'un vídeo fet per la plataforma 25 d'abril Gandia de la l'escultura, 25 d'abril de 1707, per difondre que va ser pensada i creada per a l'emplaçament que ocupa, i no volem que la traslladen!

Antoni Miro

Plaça del 25 d’Abril a Gandia./lesmuntanyes.com

Escultura ‘25 d’Abril. 1707’ obra del reconegut artista valencià Antoni Miró (Alcoi, 1944), obra que recrea la Batalla d’Almansa situada en la d’entrada nord, Plaça 25 d’Abril, i que, com ja va anunciar l’actual alcalde de Gandia, A. Torró (PP), s’anava a traslladar al parc del País Valencià lloc escollit de forma unilateral pel PP, que tradicionalment ha marcat el terme entre tots dos municipis, i en el seu moment li canviaria el nom pel de parc del 25 d’Abril. Tot sembla a Benirredrà tindrà d’ací a poc temps un nou veí, per afegir al del polèmic Nou Trinquet de Gandia.

Aquesta obra commemorativa de la Batalla d’Almansa (Escultura 25 d’abril de 1707) ha estat guardonada per l’Associació Internacional d’Escriptors i Artistes (International Writers&ArtistsAssociation) amb seu als Estats Units (Toledo, Ohio) com la millor escultura d’Espanya de l’any 2013.

Jaume Espí, l’escultor que s’ha beneficiat, i al que el PP li ha encarregat la que li substituirà en la rotonda unes enormes lletres que formaran la paraula ‘Gandia, i dues obres més: una ‘sirenita’ en el Moll dels Borja i la reinterpretació del ‘Arbre de Rausell’ a la plaça del Prado. El partit popular, va assegurar cost zero  per a les arques municipals i la despesa ho assumeix el mateix taller, que es farà càrrec de les costoses del trasllat…

La gent del món de la cultura i els mateixos ciutadans de Gandia han mostrat el seu desacord al trasllat, la ciutadania es va mobilitzar en contra d’aquesta retirada i la Plataforma en defensa de la Cultura de Gandia va recollir mils de signatures per demanar que no es retire l’escultura.

L’obra en diàleg amb la ciutadania. Plaça 25 d’Abril. Creació original i única pensada per integrar-se en el paisatge urbà en el qual es troba. Illa estètica de significat en múltiples punt de vista de moviments òptics. El Realisme, l’Art Cinètic, l’Òptical Art, i el Pop Art. Genuí compromís social vehiculitzat amb admirable força plàstica. Potència i dignifica. L’Art en llibertat i al intempèrie. La història estableix les seus exigències. Qui vol trencar aquest diàleg? Per destruir aquell que l’ha desert.

25 d’abril de 1707 (Acer corten 2’50x26x8m) 2007, Antoni Miró.

Y amb la creació d’un vídeo fet per la plataforma 25 d’abril Gandia de la l’escultura, 25 d’abril de 1707, per difondre que va ser pensada i creada per a l’emplaçament que ocupa, i no volem que la traslladen!

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


ajualcoi

2 Responses to L’escultura ‘25 d’Abril. 1707’

  1. Antoni Miró ha dit:

    Moltes gràcies pel vostre ajut i recolzament.

  2. mariolensis ha dit:

    Estem amb tu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *