foradia cdturisme

L’exposició sobre l’Hospital Sueconoruec d’Alcoi a la Nucia

L’exposició pictórica elaborada pel pintor Antoni Miró sobre la història de l’Hospital Sueconoruec d’Alcoi basada en fotografies originals de l’època s’exhibirà entre els dies 18 de setembre i 2 de novembre a l’Auditori de la Mediterrània de la localitat de la Nucia, a la Marina Baixa.

toni miro nucia

La mostra sobre l’Hospital Sueconoruec d’Alcoi es va inaugurar ahir dijous 18 de setembre, amb la presència de l’artista Antoni Miró i l’historiador Àngel Beneito, comissari de la mostra i autor dels textos que acompanyen les pintures; també van acudir el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló, i el regidor de Cultura de la Nucia Pedro Lloret.

L’exposició, que va ser encarregada a l’artista alcoià pel Govern municipal amb motiu del 75 aniversari de l’hospital, està conformada per 40 obres de gran mida que recreen la història d’aquesta iniciativa humanitària que representa tot un exemple de solidaritat internacional, quan gràcies a les aportacions dels ciutadans suecs i noruecs un grup de metges i infermeres van establir un hospital de sang a Alcoi en plena Guerra Civil per atendre als ferits al conflicte.

L’exposició, a més de les obres d’art, inclou també textos explicatius sobre aquell bell episodi solidari, i està acompanyada per l’edició d’un catàleg que inclou textos de l’historiador Àngel Beneito, del poeta i artista Josep Sou i de l’escriptora Isabel-Clara Simó.

toni miroLa mostra ja ha viatjat per diverses localitats i encara continuarà la seua itinerància pròximament; tal com explica el regidor alcoià Paco Agulló, “aquesta itinerància permet al públic d’altres localitats com València, l’Alfàs del Pi, Lleida, Cartagena, Muro i, ara, la Nucia, admirar l’obra de l’artista alcoià per, a més, conèixer aquest bell exemple de solidaritat internacional, tot contribuint a refermar la memòria històrica col·lectiva dels alcoians”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *