foradia pressupostparticipatiualcoi

El Trail Solidari dedicat als xiquets de càncer

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi se celebrarà el proper dissabte 26 d’abril. Va ser presentat junt amb el I Clínic del Trail . El Trail Solidari dedica la seua segona edició als xiquets que pateixen càncer.

trail solidari

“Posa’t el nas” l’eslògan per què la ciutadania s’implique amb aquesta cursa./lesmuntanyes.com

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi 2014 continua escalfant motors, i presentant interessants continguts tant per als amants de les curses de muntanya com per a la ciutadania en general. Ahir l’Hotel AC Ciutat d’Alcoi va acollir una roda de premsa en què es va presentar el I Clínic que acompanyarà el Trail, i també la campanya ‘Com a primer pas, posa’t el nas’, una iniciativa que pretén que tots els participants a la prova facen arribar el seu recolzament als xiquets i xiquetes que pateixen càncer.

El fisioterapeuta Jordi Reig i el director de la cursa Paco Fuster van ser els encarregats de presentar el Clínic, que se celebrarà la vespra de la cursa, el 25 d’abril, al propi Hotel AC Ciutat d’Alcoi entre les 18 i les 20 hores. Segons explica Fuster, “la idea del Trail és anar creixent i dotant la cita amb major estructura relacionada amb el món de l’esport, com qualsevol cita esportiva d’importància. A aquest tipus de curses és habitual que s’oferte als participants una sèrie de sessions dins un Clínic previ a la prova, en què se’ls ofereix informació que els propis participants demanden: preparació, material necessari, prevenció d’accidents i lesions… A Alcoi comptem amb una clínica de fisioterapia excel•lent com és la de Jordi Reig, i tenim la fortuna de comptar amb els seus serveis per preparar un clínic d’aquestes característiques molt complet i d’altíssim nivell”. El Clínic comptarà amb un programa de professionals de primer ordre, adreçada als participants però també a qualsevol interessat.

Posa’t el nas: La segona part de l’acte d’ahir va consistir a la presentació de la campanya de dedicatòria del Trail. El propi Paco Fuster va explicar que “com a acció solidària, volem motivar als corredors, però també a la ciutadania en general amb una causa a la qual dedicar l’esdeveniment. I enguany hem decidit dedicar el Trail als xiquets i xiquetes que pateixen càncer. Ho farem mitjançant un símbol com el nas de pallasso, per a que tots els participants, abans de prendre l’eixida, es col•loquen el nas de pallasso i ens fem una gran foto que serà enviada a tots els centres d’oncologia infantil de l’Estat espanyol”.

També, es va presentar un vídeo promocional protagonitzat per l’actor Xavi Mira, qui també va estar present a la roda de premsa, i realitzat pel director alcoià Xavi Cortés, de Visual Produccions. Un audiovisual amb el lema ‘Com a primer pas, posa’t el nas’, que ja està concebut com un producte viral i ja està circulant per les xarxes socials.

L’alcalde Toni Francés va cloure les intervencions destacant la tasca que estan portant a terme els organitzadors del Trail: “Estem davant d’un esdeveniment molt estimulant i il•lusionant, pel qual hem de donar l’enhorabona als organitzadors”; l’alcalde d’Alcoi, així mateix, va anunciar que participarà a la prova. I d’altra banda, va voler destacar la gran tasca que es porta a terme als hospitals, especialment als hospitals infantils: “Mai es reconeixerà suficientment el que fa el personal professional de la Sanitat que està ‘a peu de llit’: els metges, infermers i zeladors que es desviuen per fer una miqueta més fàcil una experiència tan negativa com la malaltia”.

A la roda de premsa va estar present també l’infermera alcoiana Núria Doménech, que forma part d’un grup d’investigació de l’Organització Europea d’Infermeria Oncològica, acompanyada d’altres infermeres de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi.

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi se celebrarà el proper dissabte 26 d’abril; és una prova que es disputa per equips de quatre corredors, sobre un recorregut de 48 quilòmetres i amb 4.500 metres de desnivell acumulat. El traçat discorre per l’entorn natural d’Alcoi, travessant dos Parcs Naturals (Carrascal de la Font Roja i Mariola) i per un Espai Natural Municipal (Racó Sant Bonaventura-Canalons), i completant un itinerari de gran bellesa natural, mediambiental i paisatgística. Tots els beneficis obtinguts, tant per la inscripció d’equips com per les aportacions d’espònsors, aniran a parar a les associacions Solc i Associació Espanyola Contra el Càncer.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *