foradia subscriutegrat

Sol Picó baixa el teló fins la Mostra dels 25 anys

Pel que fa als professionals, s'han acreditat prop de 150, èxit de cítrica, Alcoi hi ha hagut moviment creixement de públic i preparació pels 25 anys de Mostra.

sol pico2

La Mostra de Teatre ha baixat el teló aquest dissabte amb l’estrena mundial de l’obra de Sol Picó “One-Hit Wonders” amb la companyia que va fundar la qual porta endavant fa més de 20 anys.

Per a Miquel Santamaría, director de la Mostra, la primera valoració és molt positiva pel que fa a resposta de professionals, companyies, públic, coordinació i fins i tot la recaptació. “Només hi ha hagut un ‘però’ anecdòtic que no és un altre que la suspensió de TAM TAM el dijous per la pluja. Perquè els alcoians puguin veure l’espectacle, ho hem programat pel 27 de setembre, per a l’inici de temporada”.

Santamaría ha ofert algunes dades, encara que en els propers dies des de la regidoria de cultura s’ampliaran amb més exactitud. Pel que fa als professionals, s’han acreditat prop de 150. “Això sense explicar a les companyies, actors, tècnics i altres treballadors. Entre tots podem haver arribat segur als 300, ha reconegut el director de la Mostra.

Aquests professionals, la majoria programadors i Ajuntaments, són els que contractessin aquests espectacles per a les seves pròpies sales, i segons desvetlla Santamaría, “ens consta que alguns programadors, i no precisament de la Comunitat Valenciana, han contactat directament amb aquestes companyies. Que fructifiquin o no els contractes és una altra cosa, però que a Alcoi hi ha hagut moviment, estem segurs”.

La meitat –aproximadament- dels professionals són de la Comunitat Valenciana i la resta d’altres comunitats. “Una dada molt important, perquè demostra l’interès del teatre valencià. A més, aquest any, el dissabte que és un dia en el qual molts programadors tornen a les seves ciutats principalment per motius laborals, hem vist a molts d’ells en les funcions vespertines”.

Xavi Castillo

Xavi Castillo i el nou espectacle a duo./

+ Públic: És aviat per valorar les xifres, però Santamaría sí s’atreveix a dir que el nombre d’espectadors superarà el del passat any, que va superar les 5.000 persones. El mateix succeeix amb la recaptació.

Línia jove: Satisfet s’ha mostrat igualment Santamaría amb la Mostra Jove, una línia de programació pensada per al públic infantil i que ha tingut diversos espectacles en la Capella, Centri Cultural, Calderón i Salesians amb fantàstic acolliment per part dels petits, les escoles, professors i pares. El director de la Mostra pretén continuar amb aquesta línia en les properes edicions.

25 anys: Finalment, l’organització va començar no més baixar el teló de Sol Picó a preparar la Mostra de 2015, que complirà les seves 25 anys. Segons Santamaría, “no sabem que anem a fer, però la xifra és rodona i alguna cosa haurem de pensar per a l’ocasió”.

Font: Comunicació Mostra de Teatre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *