foradia subscriutegrat

La Generalitat ha retallat enguany encara el 30% més les ajudes

La Conselleria va retallar la seua subvenció en un 40% entre el 2012 i el 2013, i l’ha continuat retallant en un 29’4% més enguany. Malgrat les retallades, Benestar Social concedeix un 10% més d’ajudes a les famílies en el primer semestre.

Aroa MiraEl pressupost municipal per a PEIs és actualment de 400.000 euros, una xifra que des de la Regidoria tenen intenció d’augmentar però que resulta complicat a causa de la nova baixada de les subvencions de la Generalitat. “La Conselleria va retallar la seua subvenció en un 40% entre el 2012 i el 2013, i l’ha continuat retallant en un 29’4% més enguany. Davant d’aquestes retallades la situació de l’Ajuntament és difícil i ens impedeix destinar un major pressupost que considerem necessari, no obstant en el mes de setembre s’estudiarà una ampliació del crèdit que garantisca la resposta a totes les demandes que es produïsquen en el segon semestre de l’any”, sosté Mira.

Malgrat les retallades, la Regidoria de Benestar Social  ha augmentat en un 10% el total d’ajudes familiars concedides durant el primer semestre de l’any respecte al 2013. En total l’àrea que encapçala Aroa Mira ha concedit 486 ajudes destinades a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies. La Regidoria ha aconseguit respondre la totalitat de les demandes realitzades en aquest període de temps.

A més que s’han registrat en aquest primer semestre de l’any un increment en la sol·licitud d’ajudes per a cobrir les necessitats més bàsiques (alimentació, vestit i habitatge) que va de les 443 del passat any a les 486 d’enguany. El pressupost destinat ha sigut inferior en un 4’9% respecte al 2013 amb una despesa de 275.343 euros. “El pressupost municipal per a Prestacions Econòmiques Individuals ens ha impedit poder destinar durant els primers sis mesos de l’any la mateixa quantia que el passat any; no obstant hem aconseguit arribar a més famílies, ja que el més important és no deixar cap família sense atendre encara que haguem de contindre lleument la despesa” comenta la regidora Aroa Mira.

Les 486 ajudes lliurades en el primer trimestre de l’any es divideixen en distints capítols d’atenció.

L’àrea de manutenció, que inclou alimentació, vestit i neteja, ha sigut la de major pes amb 294 ajudes concedides per valor de 184.995 euros. En l’apartat de despeses per a lloguer han sigut 47 subvencions per un valor de 25.801 euros, mentre que les d’habitatge (llum i aigua) s’han habilitat 41 amb un cost de 13.750 euros. S’han destinat, a més, 47.518 euros per a cobrir 97 accions extraordinàries i 3.297 euros per a ajudes d’altres característiques (pròtesis, ulleres, campaments per a menors, o fins i tot alguna ajuda per a transport per acudir a entrevistes laborals). 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *