foradia cdturisme

La tornada al col·le, més cara i precipitada

no es permet la reutilització dels llibres de cursos anteriors (...) el professorat tem un possible col·lapse amb tanta premura (...) l'aplicació de la LOMCE, llei que ha sigut rebutjada per la majoria de la comunitat educativa

vuelta al coleEl dimecres 3 de setembre els alumnes de primària, secundària i batxiller començaran les classes. Pares i docents han criticat la premura amb la qual comença el curs elpais.com. Les famílies hauran de realitzar la inversió en el material d’estudi amb major antelació que altres anys, el qual, a més, resultarà més car no solament per la pujada de preus al llarg de l’any, sinó perquè segons la nova llei educativa (la LOMCE), no es permet la reutilització dels llibres de cursos anteriors lasexta ; no obstant açò en alguns casos, les famílies, els centres i els sindicats d’ensenyament han aconseguit que l’administració permeta aquesta reutilització noticiasdenavarra.com. Molts comerços, igual que les famílies, han hagut d’escurçar el seu període de vacances i avançar les comandes perquè els alumnes comencen amb tot el material necessari.

Per la seua banda, el professorat tem un possible col·lapse amb tanta premura doncs tan solament disposen de dos dies per a preparar la documentació que l’administració exigeix i per a preparar les classes. «Estem parlant de quasi 9.000 docents que han de presentar dotze documents diferents», informa el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament de la Comunitat Valenciana. laVanguardia

Algunes de les novetats que portarà l’aplicació de la LOMCE, llei que ha sigut rebutjada per la majoria de la comunitat educativa, són elmundo.es :

  • Classes de 45 minuts en lloc d’1 hora. La qual cosa donarà lloc al fet que s’impartisquen quatre matèries al matí (en lloc de 3) i dos a la vesprada.
  • Menys professors, més alumnes. Les hores lectives del professorat passarà de 18 a 20 hores setmanals, encara que el seu salari es manté. Amb açò, i amb la pujada del ràtio d’alumnes per classe, es redueix la plantilla de professionals de l’ensenyament.
  • L’assignatura Coneixement del Mitjà es desdoblega en dues assignatures: Ciències de la Naturalesa i Socials.
  • Les recuperacions passen a juliol en lloc de setembre. Fet que ha sigut criticat per no deixar temps d’estudi als alumnes, doncs els exàmens finals són durant juny, i pels centres i acadèmies de repàs, que veuen minvada la seua activitat durant els mesos entre juliol i setembre.

Segons el STEPV: «Un curs més ens trobem amb: aules massificades; augment de les ràtios; desviament de l’alumnat cap l’ensenyament privat; barracots; disminució de professorat; acomiadament de professorat interí; supressió de les ajudes a les famílies; atac a l’ensenyament en valencià; mercantilització i privatització continuada de l’educació; utilització i control partidista de l’educació valenciana per part de l’actual govern…». Per aquestes raons, el STEPV informa que al llarg del curs promourà una sèrie de mobilitzacions i actes de protesta, començant el primer d’ells el 5 d’octubre. stepv.intersindical.org

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *