lasarga subscriutegrat

Debut de Jero sota els pals i l’Alcoyano a tercera ronda en la Copa

ALCOYANO 1 - NÀSTIC DE TARRAGONA 0. Però sense cap dubte, el triomfador de la nit era Jerónimo Lario, “Jero”, que amb tan sols 19 anys va acceptar la responsabilitat de posar-se sota Pals, i va completar una magnífica actuació. D'aquesta manera el Alcoyano passa a tercera ronda.

Alcoyano Nastic

Javi Rubio, Mongil, López, Fuentes, Ferrón i Jero. Alfaro, Carles Salvador, Devesa, Jerez i Julio de Dios.

Bon partit del Alcoyano, davant un rival de qualitat contrastada, debut del jove de la pedrera, Jerónimo Lario, “Jero” sota pals amb una destacadíssima actuació. Això sí, poc públic, uns 800 espectadors. El gol el marcà el central Mario Fuentes als 69′. D’aquesta manera el Alcoyano passa a tercera ronda, i el pròxim 22 se sortejarà tant el rival ( de 2ªB) com el camp a disputar a partit únic.

Els possibles rivals Cádiz, Balompédica Linense, Huesca, Eldense, Lleida, Cornellà, Barakaldo o Izarra. Toquem fusta donat que els 4 equips que passen a 4ª ronda, s’enfrontara als 4 Champions; Atco Madrid, FC Barcelona, Real Madrid o Atlh Bilbao.

Jero amb 19 anys debutà sota palos, i 0-0 al descans.
Es jugava molt l’Alcoyano aquesta nit, i potser per una mica de desencant i el fet que fora partit de pagament, van fer que tan sols uns 800 espectadors es donaren cita al Municipal del Collao. I la cossa li va eixir bé al tècnic granadí del Alcoyano, Oscar Cano, que davant la lesió d’hòmens importants com el capità César Remón, l’extrem Bello i el porter Nacho Zabal, va haver de reorganitzar més o menys a l’equip. La baixa més cridanera no hi ha dubte que era la del porter Zabal, un xic al que les cosses no estan eixin bé, però no devem oblidar que parant 2 penals, s’aconseguí la classificació en la ronda anterior.

Jero

El jove jugador alcoià, Jero./

Per tant l’entrenador del Alcoyano havia de donar li l’alternativa al jove jugador de la pedrera, Jero, qui amb tan sols 19 anys va defendre i a fe que ho va fer bé, la portería del Alcoyano. La primera meitat començà amb un bon remat de Francis Ferrón al cap de 2 minuts, i als 10 Jero ja s’hi havia lluit amb 2 bones intervencions. Després ja totes les ocasions serien del Alcoyano, amb llançaments o jugades de Javi Rubio, Devesa amb Julio de Dios o Carles Salvador. En aquest període varen vorera tarja groga Julio de Dios i Mario Fuentes.

2ª meitat i l’Alcoyano va eixir a per el partit i ho va aconseguir
En la reanudació, primer un xicotet susto, perquè Francis Ferrón, va patir una mala caiguda, però afortunadament per al Alcoyano, no va tindre conseqüències. Al 49 Javi Rubio, 51 Alfaro i 52 Carles Savador varen possar cerc amb grans llançaments a la porta defesa per Tomeu. A més a més, al 63 rematà de cap Francis Ferrón, i amb el porter català batut, just sota palos va traure el baló Marcos, quan tots cantaven el gol. Per fi, al 69 l’Alcoyano va rebre el premi a les ganes i la superioritat que estava demostrant davant el Nàstic, i en una jugada on el defensor català Gerard, es va sentir pressionat i envià l’esfèric a córner; seria Javi Rubio l’encarregat d’executar, i el central Mario Fuentes de cap el jugador que anotaria el primer i únic gol d’aquest partit. És curiós que’l gran debat de moment d’aquesta temporada el tenim a la porteria; pues bé, el Nastic que té un pressupost elevadíssim, i que imagine el porter serà de gran qualitat, també va fallar en l’eixida i el seu equip ha caigut eliminat.

A partir d’aquest gol, l´Alcoyano com es diu en aquests casos, va nadar i va saber guardar la roba, si bé, va passar un susto gran, quan a 5 minuts per a la fi, Marcos va estavellar el baló al travesser; però per sort per a la parròquia local, Jero arreplegà de nou el baló. L’Alcoyano en aquesta segona meitat, va rebre en diverses fases l’alé incondicional i crits d’ànim en forma de “Deportivo, Deportivo”, que varen ajudar a mantenir tan valuós resultat. Després de 4 minuts de temps afegit, el murcià Díaz Escudero, assenyalava la fi del partit, amb aquest Alcoyano 1 Nàstic de Tarragona 0.

En roda de premsa, els 2 tècnics i l’heroi de la nit, Jero.
L’entrenador del Nàstic, Vicente Moreno, no estava òbviament satisfet amb el treball realitzat sobre la gespa, però això sí, assumia tota la responsabilitat pel fet d’aquesta eliminació copera i d’un inici més o menys titubejant, d’un equip amb un pressupost desorbitat. El tècnic català tenia clar que aquell conjunt que estiguera més concentrat i encertat, s’enduria l’eliminatòria. Finalment va destacar el joc del Alcoyano, assenyalant que jugava molt còmode a la contra i que varen jugar amb molta confiança.

Per la seua part, Oscar Cano, es mostrava molt satisfet, i manifestava que l’Alcoyano necessitava un partit així, i més contra un equip tan fort com el Nàstic. Ressaltava el fet d´haver-hi xutat fins en 14 ocasions a porta i segueix demanant paciència amb aquest conjunt, que pensa està cridat a fer moltes coses, sense oblidar que pressupost del Alcoyano, és dels més modestos de la categoria. També va destacar el treball dels seus ajudants, en especial el preparador de porters Sanhonorio, que va treballar de valent amb Jero, preparat per al qual anava a ser la seua gran nit. També va destacar el treball del seu equip a baló parat.

Però sense cap dubte, el triomfador de la nit era Jerónimo Lario, “Jero”, que amb tan sols 19 anys va acceptar la responsabilitat de posar-se sota Pals, i va completar una magnífica actuació. El porter de la pedrera ho sabia des del dia anterior, quan es va confirmar la lesió de Nacho Naval, i havia passat un dia amb molts nervis, inclòs va confessar que a la vesprada, no havia segut capaç d’aconseguir fer siesta, perquè s’encontrava molt nerviós per la responsabilitat. Va parlar del fenomenal treball del preparador de porters Sanhonorio, i va confirmar que estava preparat per al Diumenge, per si el mister li donava continuïtat. Jero estava molt i molt satisfet, perquè el somni s’havia fet realitat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *