Foradia subscriutegrat

Podem Alcoi debat sobre el projecte Alcoinnova de l’Espanyola

Dos membres de la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, Jordi Silvestre i Àlvar Seguí, van explicar l’actualitat del projecte, i van argumentar el seu posicionament en contra de la ubicació que l’Espanyola pretén.

assemblea PodemEn la passada assemblea Podem Alcoi, a la que van assistir vora 70 persones, el tema principal a tractar va ser el del projecte Alcoinnova de l’Espanyola, ATE a La Canal. Dos membres de la plataforma Salvem l’Aqüífer del Molinar, Jordi Silvestre i Àlvar Seguí, van explicar l’actualitat del projecte, i van argumentar el seu posicionament en contra de la ubicació que l’Espanyola pretén.

En primer lloc, es van recalcar els perills mediambientals de l’ATE i que comporta ubicar el projecte industrial Alcoinnova en una zona d’unes característiques hidrogeologies tan rellevants, com al·lega l’estudi que va fer al respecte la consultora GEA 21 en l’any 2000, el qual desaconsellava la construcció del projecte.

Jordi Silvestre va explicar que, després que la Unió Europea canviara els paràmetres de valoració mediambiental, la Confederació Hidrogràfica del Júcar ha donat recentment llum verda al projecte, sense tenir en compte la possibilitat, molt probable, d’un accident que es carregue l’aqüífer del Molinar, el principal subministrador d’aigua a Alcoi.

Es va incidir que hi ha alternatives d’ubicació del projecte en espais que tenen totes les condicions necessàries, per exemple a Muro. Però el problema és que el propietari de l’Espanyola és el mateix propietari dels terrenys ubicats en La Canal, els quals, amb la construcció del polígon es requalificarien i revaloritzarien, reial interés del projecte, sostenen des de la plataforma.

A més a més, va continuar Jordi Silvestre, el polígon manca d’un projecte industrial seriós, no hi ha una planificació d’ubicació d’empreses concretes, i no suposaria, com la mateixa empresa ha reconegut, una creació substanciosa de llocs de treball.

Al finalitzar l’exposició, els autors de la mateixa es van guanyar un calorós aplaudiment per part dels presents, que, amb diverses intervencions a favor del posicionament, majoritàriament van compartir el seu punt de vista.

Per altra banda, es va llegir la segona part del document esborrany de propostes organitzatives del projecte Podem, un dels quasi 200 que seran sotmesos a votació a partir de l’Assemblea Nacional Podem que tindrà lloc el 17 i 18 d’octubre. A arran d’aquesta lectura van eixir alguns dubtes, com per exemple la inseguretat que hi ha en un sistema de votació telemàtic tan obert com el de Podem, entre les quals podria entrar la possibilitat de boicot. Es va contestar dient que Podem està en procés de construcció i que ja s’aplicarien els mecanismes de seguretat oportuns.

Font: Rodrigo Paños./


Una resposta de Podem Alcoi debat sobre el projecte Alcoinnova de l’Espanyola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *