lasarga subscriutegrat

Alcoi tindrà més carregadors per a vehicles elèctrics i amb més potència

En total hi haurà 12 carregadors, i la majoria d'ells seran de doble càrrega

Alcoi està compromesa amb el medi ambient, i per això s’ha dut a terme una nova iniciativa sostenible. I és que, ara Alcoi compta amb nous punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, concretament s’han activat els del carrer Sant Tomàs de càrrega ràpida de 50kw i 43 kw i Poeta Joan Valls, que té un carregador de doble càrrega semirràpida de 22 kW cadascú.

També es col·locaran altres amb les mateixes característiques en Batoi, al carrer Montduber, i es canviaran els de la plaça Miguel Hernández, Avinguda de la Hispanitat i Plaça Ramón i Cajal, que eren de càrrega lenta, i se substituiran pels carregadors dobles de càrrega semirràpida. El punt de la plaça Ramón i Cajal passarà a estar al Pàrquing de Sant Mateu.

A hores d’ara Alcoi compta amb 9 punts de càrrega, que estan al carrer Filà Almogàvers, Sant Tomàs, Joan Valls, Unió Musical, carrer A de Cotes Baixes, PI Santiago Payá, en l’Avinguda de la Hispanitat, Miguel Hernández, i Alameda Camilo Sesto. Tots, menys el de l’Alameda, es poden utilitzar a través de l’aplicació d’Iberdrola, i aquest últim opera amb Fenie Energia i està pendent de ser substituït per un de càrrega ràpida.

Per la qual cosa, ara quan s’instal·len els dels carrers Sant Mateu, Montduber, i un nou al carrer Espronceda, hi haurà un total de 12 punts de càrrega.

Segons indiquen des de l’Ajuntament d’Alcoi: “Una de les prioritats del Govern Local és la reducció de la contaminació i de les emissions de CO₂ a la nostra ciutat, per a complir amb aquests objectiu es duen a terme diferents accions, una d’aquestes són les bonificacions en les ordenances fiscals. Les persones que adquireixen un cotxe elèctric o híbrid tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i el 50% a partir del segon”.

A Alcoi s’ha incrementat notablement el nombre de vehicles híbrids. En l’any 2009 sols hi havia un, i ara, en 2021, ja són 439 els vehicles que utilitzen algun tipus d’energia sostenible, ja que 68 d’ells són elèctrics de bateria, 341 elèctrics híbrids, 27 endollables i 3 elèctrics d’autonomia estesa. Malgrat la situació complicada que ens ha deixat la Covid, en l’últim any s’ha augmentat un 38,49% el nombre de vehicles sostenibles.

“Podem dir que som una de les ciutats amb més punts de càrrega elèctrica per habitant. Per al nostre Govern la sostenibilitat és un element clau, treballem per la transició ecològica de manera transversal des de totes les regidories perquè és un objectiu comú. Des que es van instal·lar els primers punts de càrrega fins a l’actualitat, la tecnologia ha evolucionat i ara les persones usuàries, que també han augmentat notablement, tindran un millor servei. Nosaltres continuarem treballant per a millorar la sostenibilitat, perquè no sols millorem la nostra qualitat de vida, també pensem en l’Alcoi del demà”, ha destacat Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *