Foradia ajualcoitel

Vuit exemplars d’aus rapinyaires alliberats en la Font Roja

Amb motiu de la declaració de la Font Roja com a Parc Natural del Mes d'octubre. En concret, s'han alliberat cinc exemplars de cernícalo comú, un d'àguila calçada, un cárabo i un mussol. Amb aquests, ja són 550 els exemplars d'aus rapinyaires que han estat alliberades a la Comunitat al llarg d'aquest any.

suelta_rapinyaires

La directora general de Mitjà Natural, Salomé Pradas, ha participat avui en la solta de vuit exemplars d’aus rapinyaires pertanyents a quatre espècies diferents, al Parc Natural de la Font Roja. En concret, s’han alliberat cinc exemplars de cernícalo comú, un d’àguila calçada, un cárabo i un mussol.  Aquesta solta, en la qual també ha participat un grup d’escolars, és una de les activitats programades amb motiu de la declaració de la Font Roja com a Parc Natural del Mes d’octubre, una iniciativa amb la qual es pretén divulgar i posar en valor l’important patrimoni natural i cultural d’aquest espai protegit.

Amb aquests, ja són 550 els exemplars d’aus rapinyaires que han estat alliberades a la Comunitat al llarg d’aquest any, i que, segons ha explicat Pradas, “presentaven diverses patologies, com a ferides produïdes per xoc amb esteses elèctriques, trets o intoxicacions, la qual cosa els impedia desembolicar-se amb normalitat en llibertat”.

Després d’un període de recuperació en les instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna La Granja, en aquests moments es troben totalment preparats per ser reintegrats a la naturalesa”, ha afegit.

La directora general ha recordat que durant 2013 el Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler ha acollit, i en gran part recuperat, 3.482 exemplars de fauna protegida valenciana, pertanyents a 190 espècies diferents. Des de la seva engegada aquest centre, juntament amb els situats a Castelló, el Forn del Vidre, i Alacant, CRF de la SantaFaz, han acollit prop de 95.000 animals protegits valencians.

El 53% dels animals acollits en 2013 han estat retornats a la naturalesa, un 4% estan pendents de ser alliberats, un 13% han estat traslladats a altres centres per formar part de projectes específics de conservació i tan sols un 31% van morir a causa de la gravetat de les seves ferides. Això implica que 2 de cada 3 exemplars que arriben al Centre són recuperats i retornats a la naturalesa.

clic el gratis

Parc Natural del Mes
Durant tot el mes s’han programat més de vint activitats amb l’objectiu d’apropar l’espai protegit a tots els ciutadans, des de diferents exposicions en el Centre d’Informació del Parc Natural fins a rutes interpretatives, deixa anar d’exemplars d’aus rapaces, un taller d’olis essencials amb aromàtiques o una conferència i campanya per prevenir els atropellaments de fauna salvatge en les carreteres.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *