foradia camaraalcoi

Concentració contra la discriminació i la xenofòbia

El PSOE Alcoi convoca una concentració contra la discriminació i la xenofobia. 20 de Novembre a les 20:00 hores a la Plaça Espanya.

xenofobiaEl PSOE Alcoi convoca una concentració dijous que ve 20 de Novembre a les 20:00 hores a la Plaça Espanya, contra la xenofòbia i en defensa de la llibertat i la democràcia. La iniciativa ha estat comunicada a la resta dels grups de la corporació perquè puguen adherir-se. Així mateix els socialistes obren aquesta convocatòria a la ciutadania en general perquè puguen sumar-se a aquest acte reivindicatiu.

MANIFEST CONTRA LA XENOFÒBIA I EN DEFENSA DE LA IGUALTAT I LA LLIBERTAT

El racisme i la xenofòbia és una forma d’intolerància i rebuig per motius d’origen racial o ètnic, un menyscapte en l’exercici dels drets i llibertats inherents a tot ésser humà. Totes i tots tenim el dret universal a no ser discriminats, al fet que ens tracten de forma igualitària, a ser respectats, a conviure en harmonia i no sofrir cap tipus d’exclusió pel nostre color de pell, per la nostra pertinença a una determinada ètnia, pel nostre accent, el nostre origen, nacionalitat o la nostra religió.

La discriminació per motius racials lamentablement segueix sent una constant en molts països del món, les minories ètniques són víctimes d’exclusió social, d’oblit i marginació, quant no de la total absència de polítiques públiques. Els organismes internacionals treballen promovent instruments d’ordre internacional per a l’eliminació de qualsevol tipus de discriminació el exponent més gran de la qual ha estat la Conferència Mundial contra el racisme i la discriminació racial, la xenofòbia i formes connexes d’intolerància (Durban- Sud-àfrica 2001).

A pesar que el nostre país compta amb una legislació específica en aquesta matèria, impulsada pel govern socialista, segueixen sent preocupants els fenòmens de populisme racista i xenòfob

En aquest dia, les dones i homes reiterem el nostre compromís contra la discriminació, i en defensa de la llibertat, la tolerància i la democràcia, com a forma d’harmonitzar el pluralisme i així mateix, manifestem la nostra voluntat de seguir treballant amb fermesa contra qualsevol forma de discriminació amb tots els instruments al nostre abast.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *