foradia subscriutegrat

Paco Blay diu que Martínez no defèn els interessos alcoians

Paco Blay: “les tarifes especials de què parla Martínez, encara no estan negociades amb TUASA, després d’un any”. El govern no té cap interés que el nou contracte-programa de l’autobús s’aprove en aquesta legislatura. "És evident que aquest govern, que està en minoria, mana però no governa, i qui perd és el ciutadà”.

autobus esperaEl regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que des del seu grup tenen la percepció que el govern no té cap interés que el nou contracte-programa de l’autobús s’aprove en aquesta legislatura. “Tant les mancances del contracte, que en la Comissió Informativa solament ha merescut el vot favorable dels representants del PSOE, com la defensa poc convincent que ha fet l’alcalde, fan pensar que no hi ha interés a tancar un vertader acord que defense els interessos dels alcoians, perquè mentrestant es manté vigent el de 2005, favorable a l’empresa”.

El regidor recorda que l’estalvi en la gestió de l’autobús, del qual tant presumeix el govern, no és en realitat més que una disminució de la despesa real perquè s’han reduït les línies i les freqüències i, per tant, el quilometratge que recorren (amb la disminució corresponent de salaris, de consum de gas-oil, etc.). “És lògic que coste un poc menys el servei. Però en cap moment no respon a l’estalvi ni a una millora de la gestió ni a una reestructuració del benefici empresarial. En el còmput global, estem com sempre: el dèficit de l’empresa el paga l’ajuntament —siga la que siga la seua gestió.”.

Per altre costat, Blay insisteix que “després d’un any d’estar negociant el Sr. Martínez el nou contracte-programa, un tema com el de les tarifes especials per a estudiants, parats, jubilats, en el qual estem d’acord,  ha quedat tan obert que el contracte sempre tindrà un marge de provisionalitat inacceptable”. Perquè, com diu literalment el contracte: “Una vez que hayan sido aprobados los presentes acuerdos, se propone iniciar conversaciones para estudiar y poner en marcha las siguientes actuaciones”.


Acaba la seua nota el regidor advertint que el govern mai no ha volgut negociar amb Compromís el contracte, ni els han convidat a les reunions amb l’empresa, malgrat manifestar des del principi intenció de col·laborar en defensa dels interessos dels alcoians amb observacions i propostes de millora de les línies i del contracte. “El més lamentable de tot ha estat que oficiosament han dit que el govern no té per què negociar res amb l’oposició;  que aquest ja té el seu conducte ordinari: les Comissions Informatives i el Ple. És evident que aquest govern, que està en minoria, mana però no governa, i qui perd és el ciutadà”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *