foradia ivace

Una nova política… que sempre ha estat la nostra

per Joan Gilabert

joan gilabert

Joan Gilabert./

Sense cap dubte, les coses han canviat, la indignació de la gent davant la gestió d’aquesta crisi estafa i els continus escàndols de corrupció ja no poden obviar-se. Necessitem canvis i, com és lògic, un dels primers canvis que es reclamen és a la política.

Benvinguts siguen els canvis si són per a transformar la societat en una societat més justa, solidària i amb futur.

Benvinguts siguen els canvis si el bé comú i les persones tornen a ser el centre de l’acció política.
Som moltes les persones que ja fa anys estem compromeses amb una societat més justa i que treballem a moviments socials o polítics per a fer-ho realitat; i sí, hem avançat però no el que és suficient, no és el que la societat avui demanda. Tant de bo haguérem avançat més, el treball ha estat dur, massa vegades minoritari i l’adversari, poderós.

Mai he vist la política com una professió, ben al contrari, sempre he pensat que per a dedicar uns anys de la teua vida a la política local, és necessari tindre primer una feina, un lloc de treball on tornar quan finalitzes la teua dedicació política (sí, avui és més difícil que mai).

Sempre em fan la mateixa pregunta: com pot agradar-te la política local? I, francament, de vegades és difícil respondre. Sé que no m’agrada ni per a aparentar, ni per a presidir, ni per a relacionar-me, ni per a seure a cap “poltrona”; sé que no vull ser cap líder ni estar per damunt de ningú. Vull defensar el que crec que és just en el dia a dia del meu poble, vull aportar al futur del meu poble tot allò del que sóc capaç.

Sincerament, hi ha moments durs, moments d’incomprensió, moments on no entens per què els canvis no poden anar més de pressa, moments de decisions complexes en què costa entendre un mateix l’esforç i dedicació personal a la política local; però malgrat tot, moments dels quals aprens i surts amb més força que mai, amb el convenciment que cal fer millor les coses, que les persones, la ciutat es mereix el nostre millor treball.

Per a mi, COMPROMÍS és un instrument, crec que avui dia el més vàlid per a garantir el canvi que la societat necessita i demana, i tinc clar que la prioritat és que li vaja bé a la gent, al poble, per això quan em diuen que Compromís va bé, conteste a Compromís li anirà bé quan a la gent li vaja bé.

Hem finalitzat el procés de primàries locals, un procés en què totes i tots qui compartim el projecte de COMPROMÍS, hem pogut participar, tant presentant-se com a candidats i candidates com votant. Un procés nou del qual hem eixit més reforçats.

Fran, Sílvia, Vicent Xavier Vila, Elvira, Vicent Egea, Lídia i jo mateix hem fet un grup de treball cohesionat, que treballarà i estarà a l’altura tant a la campanya com a l’endemà. Volem escoltar a la gent, rebre les vostres propostes per al programa i per a l’acció de govern posterior. Volem estar amb el teixit associatiu, donant-los suport i eines perquè desenvolupen la seua tasca, no sols a la foto de l’esdeveniment de torn.

Benvinguts siguen els canvis! Benvinguts a la nova política, una política que sempre ha estat la nostra.

Font: Joan Gilabert, Compromís per Ontinyent ./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *