foradia subscriutegrat

Alcoi és prepara per la 130a Cavalcada dels Reis Mags

El Ban comença diumenge a les 19h de la Font Redona, i la Cavalcada el dia 5 a les 18h des de l’inici del carrer El Camí. Vora 1.500 persones participaran en la Cavalcada.

cavalcada paco grauLa 130a Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi, participaran al voltant de 1.450 persones i arrencarà dilluns a les 18 hores des del Camí, i tindrà un dels seus moments més emblemàtics amb l’acte de l’Adoració, entre les 20.30 i les 21 hores a la Plaça d’Espanya.

Diumenge, a més, els carrers d’Alcoi rebran a partir de les 19 hores i començant des de la Font Redona, la visita de l’Ambaixador Reial proclamant el Ban que anuncia l’arribada dels monarques, una desfilada que comptarà amb vora 450 participants, i que com sempre facilitarà als xiquets i xiquetes d’Alcoi que dipositen a les burretes les seues cartes adreçades a Melcior, Gaspar i Baltasar.

El Pregó del Tio Piam tornarà a recórrer els carrers cridant a acollir a l’Ambaixador. Com a prolegòmen del Ban, a les 18.30, aquest personatge tradicional del Nadal alcoià arreplegarà als personatges del Tirisiti a les portes del Teatre Principal, i posteriorment ascendirà per Sant Nicolau fins a incorporar-se a l’inici del Ban Reial.

El dia 5 la Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi s’iniciarà a El Camí a les 18h i tornarà a finalitzar a l’inici del carrer Alameda, davant de l’església de Sant Roc, completant un recorregut de 2’4 quilòmetres. Al punt final del recorregut, Ses Majestats entraran a la pròpia església en acció de gràcies davant el Jesuset.

A la Cavalcada al voltant de 1.500 persones formaran part, i comptarà amb tres bandes de música de la ciutat (Corporació Musical Primitiva, Societat Musical Nova i Unió Musical), dos grups de danses (Carrascal i Sant Jordi) i diversos grups de dolçainers i tabaleters, que voluntàriament se sumen al seguici, a més d’aproximadament 400 patges i desenes d’ajudants i acompanyants de Ses Majestats. Els Reis, com és habitual, repartiran besades entre els xiquets i xiquetes, i distribuiran durant la desfilada més de 1.200 quilos de caramels.

Diversos departaments de l’Ajuntament treballen aquests dies sense descans per enllestir l’organització d’una nova edició de la Cavalcada més antiga, una desfilada reconeguda com a Bé d’Interés Cultural i com a festivitat d’Interés Turístic Nacional, i que aspira a ser declarada Patrimoni de la Humanitat junt amb les singulars tradicions que marquen el Nadal alcoià. La promoció exterior que els darrers temps s’ha impulsat des de la Regidoria de Turisme i la creixent projecció que any rere any va aconseguint la festivitat nadalenca alcoiana, fa preveure una important afluència de visitants a Alcoi per viure aquesta màgica celebració als carrers del

Centre de la ciutat. Atenent a aquesta arribada de visitants, des de la Regidoria de Seguretat i Mobilitat s’ha preparat una cobertura especial per atendre el trànsit, que entre altres mesures contempla indicacions a la autovia A7 amb recomanacions per a l’accés al nucli urbà, prioritzant l’accés nord a la ciutat degut a que a l’entrada sud el trànsit trobarà de vesprada l’Avinguda d’Elx tancada al trànsit, el que pot dificultar la circulació interna d’aquesta àrea.

Cal recordar que l’Ajuntament ha tancat un acord amb el canal de televisió TV-A per a que la Cavalcada siga retransmesa per vora 50 televisions privades locals i regionals d’arreu de l’Estat espanyol, i per primera vegada a través de les plataformes Ono i Movistar TV. A més, diversos mitjans televisiu d’àmbit estatal ja han sol·licitat les indicacions oportunes per a connectar en directe amb la desfilada.

Cal indicar, a més, que dimarts 6 de gener, Dia de Reis, Ses Majestats realitzaran diverses visites a centres residencials d’Alcoi: a les 9 hores visitaran la Residència Geriàtrica Emilio Sala; a les 10 hores visitaran l’Hospital Verge dels Lliris; i finalitzaran la ronda amb una visita, a partir de les 11’30 hores, a la Residència del Preventori Mariola-La Asunción.

L’Ajuntament torna a habilitar un servei de lliurament dels regals als xiquets i xiquetes que no poden eixir de les seues cases

Els Reis Mags visitaran de nou als xiquets malalts

cavalcada 2014La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi ha tornat a habilitar enguany per al dia de la Cavalcada un servei especial per a que els patges puguen fer arribar els seus regals a aquells xiquets i xiquetes que no poden eixir de les seues cases per malaltia.

La Regidoria ha posat a disposició de tots els interessats un telèfon mòbil per a que els pares i mares d’aquests infants puguen posar-se en contacte amb l’Ajuntament, a fi de coordinar l’arribada dels patges reials als seus domicilis. Poden contactar, fins al dia 4 de gener a migdia, amb el 618 68 32 89, on se’ls atendrà per tal de planificar els detalls i l’horari de l’arribada.

Tal com ha explicat el Regidor de Festes Jordi Martínez, aquesta mesura pretén aconseguir “que cap xiquet o xiqueta d’Alcoi quede sense la celebració dels Reis Mags. Els xiquets de l’hospital reben la visita de Ses Majestats el dia 6, i aquells xiquets que s’han de quedar a les seues cases per malaltia sense poder veure la Cavalcada, podran rebre la visita dels patges reials per a què els porten els seus regals. El més important de la festa dels Reis Mags és que la il·lusió arribe a tots i cadascun dels xiquets alcoians”.

Recollida de Paquets per als patges a l’Institut Pare Vitòria
Al marge d’aquesta novetat, el Regidor de Festes ha recordat que el dia 5 pel matí, des de les 8’30 fins a les 14’30 hores, es podran dipositar a l’Institut Pare Vitòria (a l’Avinguda d’Elx) els paquets per a que siguen distribuïts pels patges durant el recorregut de la Cavalcada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *