foradia subscriutegrat

La Cavalcada dels Mags a Alcoi s’ompli d’infants

La nit entrava al mateix que la frescor d'hivern, xiquets i grans esperaven a Melcior, Gaspar i Baltasar. Durant en el seu recorregut els patges anaven pujant en les escales als balcons oberts de les cases per donar els regals encomanats als reis.

Els tres Reis Màgics fan la desfilada als carrers d’Alcoi. Des del camí fins Sant Roc passant per la Bandeja en la 130a Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi han participat al voltant de 1.450 persones. Durant en el seu recorregut els patges anaven pujant en escales als balcons oberts de les cases, per donar els regals encomanats als Reis.

patgesLa nit entrava al mateix que la frescor d’hivern, xiquets i grans esperaven a Melcior, Gaspar i Baltasar, per fi van arribar i amb ells les grans il·lusions. La Plaça d’Espanya era plena d’infants que esperaven als reis d’Orient, en un dels moments més emblemàtics de la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi, el passeig per adorar i portar regals al jesuset i el públic encenen bengales com senyal de benvinguda.

Els Reis, han repartit besades entre els xiquets i xiquetes, i més de 1.200 quilos de caramels acompanyats per les tres bandes de música d’Alcoi, Corporació Musical Primitiva, Societat Musical Nova i Unió Musical, a més dels grups de danses, el Carrascal i Sant Jordi, i grups de dolçainers i tabaleters, i d’aproximadament 400 patges i desenes d’acompanyants.

La Cavalcada més antiga, reconeguda com a Bé d’Interés Cultural i com a festivitat d’Interés Turístic Nacional, i que aspira a ser declarada Patrimoni de la Humanitat junt amb les singulars tradicions que marquen el Nadal alcoià. La festivitat nadalenca alcoiana,  ha obtingut una important afluència de visitants d’Alcoi i altres localitats com dels pobles de les comarques.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *