foradia cdturisme

Carta a Toni Francés: Les desqualificacions no són contestacions

Respecte de les declaracions de l'Alcalde Toni Francés i Secretari General del PSOE d'Alcoi dirigides a EU pel nostre posicionament davant la polèmica en el tema de la festa, voldria fer les següents reflexions:

Foto Jordi Santonja

Jordi Santonja./

En primer lloc, el virulent i ofensiu to de la seua contestació a la nostra nota en què opinem sobre la crisi a la màxima institució festera, de contestació tenia ben poca cosa. No ens aclareix per què el seu regidor de Festes, membre de l’assemblea de l’Associació de Sant Jordi, calla durant la sessió d’aquesta assemblea amagant la possessió d’un informe que afirma que la convocatòria d’elecció  dels càrrecs vacants a la Junta Directiva podria ser nul de dret.

No ens diu tampoc res sobre el fet que es publiquen informacions sobre aquest informe jurídic  abans que s’arribe a tractar el seu contingut al si del govern municipal.

I sobretot, i més greu, no ens aclareix en absolut quina és la seua postura en aquest tema. Una vegada més, topem amb la indefinició del PSOE alcoià. ¿Està a favor de que la democràcia, la transparència i la igualtat arriben a l’ASJ com diu la llei i la Constitució? ¿O està amb el sector que s’oposa a això? L’alcalde, el PSOE, en aquest tema com en el de la Canal: ni sí, ni no.
No s’aclareix res sobre aquests punts, el tema de fons que tractava amb el comunicat. Sí sobre la forma. Ens aclareix moltes coses, sí senyor:

  • 1.- Ens parla de deslleialtat al Govern, però al seu text ens diu que vosté com alcalde i el seu regidor de Festes es reuneixen amb el president i la junta directiva per parlar del famós informe. Gràcies, senyor alcalde, per no compartir amb els seus socis aquesta reunió. Ni les seues conclusions. Aquest cas ens porta un nítid record del primer any de legislatura, quan La Española presenta al govern local (aleshores tripartit) el seu projecte de polígon industrial, i aleshores PSOE i Bloc ni convoquen ni informen a Esquerra Unida d’aquella cita.

    Deslleialtat? No podem estar “en missa i repicant”, diu vosté: no podem ser alhora govern i oposició… Això se soluciona ràpidament: tracte’ns com a socis de govern, i no com a grup de l’oposició quan a vosté li convé.

  • 2.- Ens diu l’alcalde que l’Associació és un organisme autònom. Val. Aleshores, què pinta el regidor de Festes de l’Ajuntament a l’assemblea? I, si tan autònom és, per què vosté mateix cita al seu despatx a la directiva per tractar (a porta tancada) l’informe jurídic en qüestió. Hem de dir més: per què els diners públics paguen un informe jurídic sobre el seu procés de renovació de càrrecs? Per descomptat que respectem l’autonomia de l’Associació, però si s’ha de mediar en un conflicte intern per la seua repercussió en la societat alcoiana: per què valen més els criteris del PSOE que altres? I per què ha de deixar d’aplicar l’Ajuntament criteris de total democràcia, plena legalitat i absoluta transparència? La seua línia, senyor alcalde, és ben coneguda: calcada al que ens tenia acostumats la dreta. Però, posats a triar, siguem clars: substituïsca el seu succedani per l’original de Sedano: “dejemos trabajar a la Fiesta”. Així, almenys, els ciutadans s’aclariran i distingiran el seu immobilisme de la nostra voluntat de solucionar el problema.
  • 3.- Finalment, l’alcalde ens descobreix una última dada: que som comunistes. Li he de dir que no tots, que som una coalició en la que s’integra el Partit Comunista, sí. Tres anys després de que signarem un pacte de govern, ens ha descobert, senyor alcalde, i ho hem d’admetre. No entenem la seua elucubració sobre aquest “estil comunista” en què quan ens interessa defensem la llei; i li agrairíem, senyor alcalde, que ens aclarira en quin moment els seus socis de govern han plantejat de saltar-se-la.

Tampoc entenem l’acusació contradictòria i injusta en què diu que ara que s’acosten les eleccions la nostra suposada deslleialtat creix. Contradictòria perquè més avant diu que aquesta mania que vosté ens atribueix de manipular associacions i entitats és un costum. Injusta, perquè vosté el que ens demana és silenci, i això sí que és deslleial. Amb els socis i, el que és realment greu, amb els alcoians.

Sincerament el to i el contingut del seu comunicat, Sr. Alcalde i Secretari General del PSOE d’Alcoi, el que demostra és simplement una sola cosa: que sap que tenim raó i com no vol reconèixer-lo no té un altre remei que utilitzar l’insult i la desqualificació. Eixe to no és el correcte per al màxim representant institucional del poble d’Alcoi.

Font: Jordi Santonja./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *