foradia mediambient

101 anys amb Ultramarinos Bardisa

“Ultramarinos Juan Bardisa” ha finalitzat el seu centenari. 100 anys en un negoci que forma part del Centre i de la història d’Alcoi, un lloc on els clients són amics i la confiança es guanya a base de qualitat i de treball ben fet. El seu propietari, Juan Bardisa, ens rep amb corbatí burdeos i chaleco a conjunt en homenatge als últims dies d’aniversari.

bardisaUltramarinos Bardisa va obrir les seues portes en el carrer Sant Francesc en 1914 de la mà de José Bardisa, avi de l’actual propietari. El legat va continuar en 1950 quan el seu fill va continuar amb el negoci. I finalment, en 1978 Juan Bardisa va heretar la tenda més genuïna d’Alcoi, en la qual és possible trobar pernil de ‘bellota’ autèntic i conserves de qualitat suprema. Hui, a les portes del 2015 “Ultramarinos Juan Bardisa” continua al peu del canyó i compleix 100 anys amb tres generacions al capdavant de servici i bon fer per aquesta ciutat.

Un oasi gastronòmic enmig d’un centre històric defenestrat. Juan Bardisa Català, el nét dels fundadors, no té descendència i acabarà per tancar el negoci, el més antic i autèntic de la ciutat. I és que observar amb atenció el seu aparador o entrar en la mateixa tenda és que mateix que introduir-se en una màquina del tem que trasllada al comprador com a mínim 50 anys arrere. Ordre geomètric, neteja extrema, combinació de colors i grandàries i un ‘olor ambient’ que indueix al consum i ingesta de formatges manxecs portats expressament de Toledo, sobrassades de les Balears o salsitxó de Vic. Són els seus productes estrella que atrauen els clients d’Alcoi i tota la comarca.

Es podria dir que aquest és un aniversari difícil d’aconseguir, a causa del mèrit que té haver perdurat en el temps durant tants anys sense perdre l’essència i qualitat que caracteritzen a aquests comerç alcoià. Un aniversari del qual se sentim orgullosos de poder assistir, ja que en el moment en el qual ens encontrem mantenir un negoci local d’aquestes característiques és tot un repte.


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *