foradia pressupostparticipatiualcoi

Programes d’ocupació de Cocentaina

Cocentaina dona feina a mig centenar de persones mitjançant diferents programes i tallers d’ocupació. 'Cocentaina a un pas' o el Pla d'Ocupació conjunt de les Administracions Públiques són algunes de les iniciatives en què participa la localitat.

plansocupacio

Al voltant de les comarques també s’estan implantant aquest tipus de iniciatives.

Mig centenar de persones han sigut empleades a través dels diferents programes i tallers d’ocupació. Un d’ells és el programa ‘Cocentaina a un pas’, un programa d’ocupació públic per a la realització d’actuacions en el medi natural en municipis de zones d’interior, promogut pel departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cocentaina en col·laboració amb la Conselleria d’Ocupació, ha creat 37 nous llocs de treball, 30 d’ells destinats a persones desocupades i els 7 restants per a l’equip de formació.

El taller està dividit en tres especialitats, promoció turística local i informació al visitant, auxiliars en conservació i millora de muntanyes i manteniment i reparació d’edificis, amb deu alumnes en cada una d’elles. Les diferents temàtiques pretenen posar en valor el patrimoni arquitectònic i natural de Cocentaina, així com els recursos turístics a través de la creació i difusió de la marca ‘Cocentaina’. El taller té una duració de sis mesos. Es tracta d’un programa dual que combina la formació teòrica amb les pràctiques. Les persones seleccionades havien de tindre vint-i-cinc anys o més, ser desocupades, entenent-se com a tals a les demandants d’ocupació no ocupades, registrades en el Servef i complir els requisits establits en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge. El programa donarà treball a quatre peons forestals que s’ocuparà de la millora de l’entorn natural i la prevenció d’incendis forestals.

Altra iniciativa és el Pla d’ocupació conjunt de les Administracions Públiques (conselleria d’Ocupació, Diputació d’Alacant i Ajuntament), que emprarà set peons més, en aquest cas per a treballs diversos en el municipi. I finalment, el programa Salari Jove, permet contractar tres persones menors de 30 anys i amb titulació superior per a desenrotllar tasques relacionades amb la seva titulació. Tots aquests tallers estan en marxa des de desembre.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Vicent Sandoval, “resulta fonamental dotar a aquest mig centenar de persones desocupades del coneixement i les ferramentes necessàries per a poder trobar noves eixides professionals que milloren la seva situació econòmica i personal actual. De tota manera, no hem d’oblidar que per a municipis com Cocentaina és necessària la implicació d’administracions més grans per a poder dur a terme aquest tipus d’iniciatives”.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *