Foradia

Suport al contenciós sobre la Canal per part de Compromís

Demanen a l’alcalde d’Alcoi que inicie un contenciós. David Abad: “Compromís dóna suport al contenciós de salvem l’aquifer sobre la canal”

foto la canalDavant la publicació en el BOPA i en el DOCV de la resolució aprovatòria del projecte de la Española a la Canal, el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, proposa que el govern municipal, per coherència, presente un nou contenciós contra la Generalitat, tot basant-se en els informes negatius dels distints departaments municipals sobre el tema. “Recordem que la Conselleria no va considerar com a al·legacions —i per això no les ha respost— les que va enviar l’Ajuntament, clarament negatives al projecte, elaborades per tècnics municipals, tot i que eren molt assenyades i documentades. “

David Abad: “Demanem a l’alcalde d’Alcoi que inicie un contenciós sobre la ubicació de la Española en la Canal, en la línia dels arguments dels tècnics municipals, clarament negatius”

Abad recorda també que: “Encara està pendent de resolució el contenciós que el Ple va aprovar en juliol de 2013 sobre la declaració de ATE per damunt de les competències municipals en matèria d’Urbanisme. I en el mateix Ple el PSOE no va voler donar suport a una altra moció del col·lectiu Salvem l’Aqüífer en la qual es proposava que no entraren les màquines a la Canal fins que quedara tot el tema judicial resolt”.

El portaveu de Compromís adverteix que els arguments que ha utilitzat la Generalitat per a resoldre les més de 1.600 al·legacions són clarament insuficients i no expliquen ni justifiquen fefaentment:

  1. –    la implantació d’activitats contaminants en un lloc tan sensible a l’aqüífer del Molinar, de manera que semblarà més un polígon convencional que un parc d’alta tecnologia;
  2. –    ni com s’obvia la legalitat espanyola i europea sobre la xarxa Natura 2000 i les ZEPAS;
  3. –    ni per què està delimitat el projecte solament als dominis patrimonials de l’empresa;
  4. –    ni quines mesures de protecció de l’aqüífer del Molinar pensa adoptar l’empresa per a garantir a la ciutat la puresa de les aigües de les quals beuen més de la meitat dels alcoians, ja que  ni l’estudi geològic de la zona ni la bassa prevista són suficients”.

“Per tot això considerem el projecte desaconsellable a la Canal —no en una altra menys sensible— per motius de caràcter tècnic, jurídic i mediambiental. Per això donarem suport al contenciós que presentarà el col·lectiu Salvem l’aqüífer del Molinar, amb el qual sintonitzem completament”.

El regidor recorda que pel novembre de 2011, la Comissió d’Avaluació Ambiental (CAA) de la Generalitat va emetre un informe a la proposta de Concert Previ de l’Ajuntament d’Alcoi titulat “Informe ambiental al Plan General de Alcoi”, que deia literalment: “El suelo delimitado en La Canal, de uso industrial, no garantiza de un modo preventivo la protección (de) las masas de agua destinadas al consumo humano, para lo que se debería proceder estableciendo limitaciones de uso del suelo a fin de prevenir la contaminación.

“Més clar, aigua!” —conclou Abad.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *