foradia cdturisme

Aprovat el Pla Local de Prevenció d’Incendis

Inclou diverses actuacions i mesures a totes les àrees forestals que no són parc natural. L’any passat ja es va fer una campanya d’aquestes característiques a les urbanitzacions, i la idea de la Regidoria és continuar en aquesta línia.

prevenció-incendisRecentment s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals al terme municipal d’Alcoi, que estableix una sèrie d’actuacions que s’aniran desenvolupant a poc a poc a totes les àrees forestals que queden fora dels Parcs Naturals de Mariola i Font Roja.

El regidor de Medi Ambient, Paco Agulló, ha explicat que per a completar aquest Pla de Prevenció per a tot el terme municipal s’ha agafat el pla que ja funciona per als terrenys que són de Parc Natural. “Sobretot, es tracta de marcar una sèrie de pautes per a les àrees que estan en contacte amb zones naturals, denominades interfície urbà-forestal, per tal d’establir mesures preventives adreçades a propietaris, agricultors, i a la pròpia administració” ha explicat Agulló. Al terme d’Alcoi hi ha àrees d’especial protecció, com ara les zones forestals de la Serreta, els Plans, o les esmentades interfícies de transició entre el nucli urbà i l’àrea forestal: Gormaig, Uixola, tota la zona de la Via Verda o Santiago Payá, entre d’altres.

Les actuacions en concret són l’obertura i manteniment de faixes auxiliars en les perifèries de les urbanitzacions, camins forestals i altres; el condicionament de camins forestals; la construcció, col·locació i manteniment de xarxes d’hidrants; i també la posada en marxa de campanyes educatives en matèria de prevenció i control d’incendis.

Recordar que l’any passat ja es va fer una campanya d’aquestes característiques a les urbanitzacions, i la idea de la Regidoria és continuar en aquesta línia.

Al fet de que Cocentaina acabe d’aprovar també el seu Pla de Prevenció, Agulló indica que “és important que les mesures es coordinen entre localitats limítrofes, per això ens congratulem de que Cocentaina tinga el seu pla, que per descomptat està en consonància amb el d’Alcoi de forma que al territori s’actue de forma coordinada i eficient”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *