foradia subscriutegrat

Podem Alcoi amb ‘Salvem l’Aqüífer’

Al Centre Cultural Ovidi Montllor, el Cercle Podem Alcoi va reunir a molts ciutadans al debat obert del projecte d'Alcoinnova i l'ATE de la Generalitat Valenciana, als terrenys que el grup de la 'Española' té dintre del parc natural de la Font Roja.

la canal

La canal zona de l’ATE i del projecte Alcoinnova./lesmuntanyes.com

El Cercle Podem Alcoi ha emés un comunicat, expressant el fet de l’última assemblea, el passat dimecres 11 de febrer en el Centre Cultural Ovidi Montllor, aquest mateix que reproduïm íntegrament, donant el suport a les activitats de ‘Salvem l’aqüífer del Molinar’ i se solidaritzen en la principal font d’aigua a Alcoi, El Molinar i el seu aqüífer.

El Consell Ciutadà i el Cercle Podem d’Alcoi, després d’obtindre la informació adient, un animat debat i la consegüent votació, ha aplegat a les següents concussions:

Considerem que els treballs que el col·lectiu ‘Salvem l’aqüífer del Molinar’ està duent endavant des de fa molts anys, són esforços encaminats a la preservació de la principal font d’aigua potable que disposa el nostre poble. Aquest és un dels majors tresors del poble d’Alcoi.

podemos apoya a salvem

Podem Alcoi dona suport a Salvem l’Aqüífer./

Aquest col·lectiu i tots els que, individual o col·lectivament, s’han solidaritzat amb ells en algun moment de la seva llarga lluita, mai s’han oposat a la creació de llocs de treball al nostre poble, tal com, en alguns moments, veus interessades han tractat, maliciosament, de fer creure.

Molt al contrari, entenem que la creació de llocs de treball és sempre i particularment avui, necessària i urgent. Però esta necessària dinamització econòmica no ha de crear ningun risc per la principal font que abasteix d’aigua al poble i a la indústria alcoiana.

Si es produïra una contaminació de l’aqüífer del molinar, a banda dels enormes problemes que açò produiria per al consum d’aigua potable del poble, … Quants llocs de treball perdria la indústria alcoiana actual?

No es tracta per tant, de prendre posició en contra del projecte Alcoinova. Es tracta que este projecte no s’ubique a la Canal. Un lloc que constitueix un innegable risc de contaminació per a l’aqüífer del molinar, segons acrediten diversos estudis tècnics.

En canvi, estem a favor que el projecte industrial s’emplace en qualsevol dels altres polígons industrials que, en aquestes rodalies, són perfectament capaços de contindre’l.

Alcoi necessita llocs de treball. Però han de ser llocs de treball que no posen en perill l’abastiment d’aigua potable al poble i a les actuals indústries que la necessiten per al seu funcionament.

Este projecte promet la creació d’una gran quantitat de llocs de treball que finalment serien de dubtosa materialització. Per altra banda, la insistència dels promotors del projecte per realitzar-lo en terrenys de la seua propietat, que després de ser requalificats multiplicarien el seu valor, ens fa sospitar intencions especulatives que res tenen a veure amb les aparents bones intencions inicials.

Per estes raons, assumim els criteris de lluita del col·lectiu ‘Salvem l’Aqüífer del Molinar’ i manifestem la més sincera solidaritat amb ells.

Volem fer finalment, una crida a la responsabilitat d’aquells que estan en situació d’impedir la materialització d’aquest evident perill. Un perill per al futur del nostre poble que entenem que és fàcilment evitable. El nostre futur i el dels nostres fills s’ho mereix.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *