foradia cdturisme

Actes centrals de l’Any Ovidi i cloenda de Barnasants

Alcoi viu els diversos actes en homenatge a l’artista alcoià en el 20é aniversari de la seua mort. Com a acte institucional de cloenda i acte central de l’Any Ovidi el dimarts 14 el Calderón acollirà el recital ‘El(s) poeta Ovidi’.

anyovidiEls actes centrals de l’Any Ovidi a Alcoi es van presentar en roda de prensa pel regidor de Cultura, Paco Agulló, acompanyat de l’autor del llibre que recupera l’obra poètica d’Ovidi Montllor, Jordi Tormo, i del director de la Primitiva d’Alcoi i encarregat dels arranjaments simfònics d’un repertori de cançons de Montllor, Àngel Lluís Ferrando. A més, aquests actes coincideixen amb la cloenda del Festival Barnasants de cançó d’autor, dedicat la seva vintena ocasió al cantant i actor alcoià.

El primer acte tindrà lloc dimecres 8 d’abril a les 19’30 h al Centre Cultural. A la cita es projectarà el documental ‘Ovidi per Ovidi’ que va estrenar Canal 33 de Televisió de Catalunya el dia en què es complien 20 anys de la mort de Montllor, el passat 10 de març. A la projecció acudiran els directors del documental, Jordi Lara i Ramon Millà per entaular un col·loqui amb els espectadors.

El dijous 9, el Teatre Principal acollirà des de les 20 h la presentació del llibre ‘Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula’, escrit per l’alcoià Jordi Tormo i editat per Sembra Llibres, que analitza el vessant d’autor de poesia de l’artista alcoià, recuperant textos seus i traient a la llum poesies inèdites fins ara. A l’acte participaran, a més del propi autor, personalitats del món de la cultura com Paco Muñoz, Feliu Ventura, Jordi Gil, Xavi Sarrià, Pau Miquel Soler, Batà, Pep Cortés, Juli Cantó o Neus Agulló. Tant aquest acte com la projecció del documental són d’entrada lliure fins a completar l’aforament de les sales.

El dissabte 11 d’abril el programa inclou el concert del cantant d’origen català Kiko Veneno, que presenta a les 20 h al Teatre Calderón el seu espectacle ‘+ solo que la una’. I seguidament, el diumenge 12 d’abril, també al Teatre Calderón a partir de les 18 hores, tindrà lloc el concert ‘Perquè volem! Ovidi Montllor simfònic’, a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona. L’espectacle presenta una desena de cançons d’Ovidi Montllor arranjades en format de banda simfònica i coral.

Com a acte institucional de cloenda i acte central de l’Any Ovidi el dimarts 14 a les 20 hores el Calderón acollirà el recital ‘El(s) poeta Ovidi’, interpretat per Eduard Fernández, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. Es tracta de l’estrena absoluta d’un espectacle que recull textos de diversos poetes que van ser musicats o recitats per Ovidi Montllor.

El regidor de Cultura alcoià, Paco Agulló, remarca que coincidint amb la cloenda del Barnasants, hem volgut centralitzar els principals actes de la Regidoria durant aquesta setmana per enaltir encara més, a Alcoi i més enllà de les nostres comarques, la figura d’un dels creadors més importants de la nostra cultura contemporània”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *