lasarga ajualcoipresuparticipa

AVANÇAR reivindica un pla per la Diversitat funcional i l’Accessibilitat

AVANÇAR (persones amb diversitat funcional) ha criticat al govern municipal per incomplir el programa electoral en matèria d'accessibilitat • Anunciat la presentació d'una moció per què es realitze el pla integral d'accessibilitat municipal i l’actualització de l’ordenança d'accessibilitat • Preocupació pel tracte discriminatori que ha tingut l'Accessibilitat enfront d'altres actuacions del Govern

avanzar2AVANÇAR ha emés un comunicat on explica, que al juny de 2011, el PSOE, el Bloc i Esquerra Unida, van aconseguir el pacte de govern en base d’un document que contenia les prioritats d’actuació per a la legislatura.

Entre els vint punts de l’acord, publicats al Nostre, estava el compromís de desenvolupar un “Pla Integral d’Accessibilitat Municipal”, així com l’actualització de l’Ordenança Municipal d’Accessibilitat de 1996, desfasada pels canvis legislatius realitzats durant els 15 anys transcorreguts.

Com que no entenen aquesta desatenció, anuncien que  al plenari presentaran:

  • Una pregunta sobre quins han estat els motius pels quals no s’han realitzat les actuacions compromeses en Accessibilitat, malgrat les propostes de col·laboració que Avanzar ha estat formulant a l’Ajuntament al llarg de la legislatura.
  • Una Moció amb vocació d’acord de tota la Corporació, per què es realitze el necessari Pla Integral d’Accessibilitat Municipal i l’actualització de l’Ordenança Municipal d’Accessibilitat.

Segons Avanzar la proposta anunciada, va despertar gran expectació i esperança en els col·lectius socials pel nombre de persones que podrien beneficiar-se amb aquesta proposta, ja que segons l’estudi que figura en el llibre blanc de l’Accessibilitat elaborat per l’ IMSERSO, “l’Accessibilitat és imprescindible pel 10% de les persones, per un 40%, és necessari i per a la resta és confortable. I per tant en el cas d’Alcoi, les millores en l’Accessibilitat podrien beneficiar directament a més de 30.000 persones”.

Consideràva AVANÇAR que per fi, teníem l’oportunitat de posar en marxa una eina que contribuiria a fer d’Alcoi, una ciutat per a les persones, millorant la qualitat de vida amb un projecte global on les actuacions s’estudiarien i es prioritzarien de manera consensuada, atenint les necessitats d’ús dels ciutadans, en lloc de realitzar accions puntuals i discrecionals.

Al final de la legislatura i després de quatre anys del compromís programàtic, AVANÇAR  lamenta l’ incompliment del programa en matèria d’accessibilitat, alhora que manifestem la preocupació pel tracte discriminatori que ha tingut l’Accessibilitat enfront d’altres actuacions del Govern en promoció econòmica, cultura, esports, medi ambient, benestar Social, etc.

Font: AVANÇAR, Associació de persones amb diversitat funcional./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *