foradia pressupostparticipatiualcoi

Universitat Miguel Hernández: la percepció auditiva i visual de la música

La UMH organitza un concert sobre la percepció auditiva i visual de la música • Dijous 4 de juny a les 22:00 hores, al Pati d'Armes del Palau de Altamira d'Elx • Pretén mostrar la relació entre neurologia, cervell i música.

concierto música y cerebro elx - AlcoiCom sonen els colors? La resposta a aquesta pregunta la podran descobrir els assistents al concert Música i cervell, que se celebrarà demà dijous, 4 de juny, a les 22:00 hores, al Pati d’Armes del Palau de Altamira d’Elx.

Aquest espectacle visual i sonor, organitzat per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE) estrenarà una obra basada en registres de senyals cerebrals reals, obtinguts pel Grup de Neuroingeniería Biomèdica de la UMH, que dirigeix el professor Eduardo Fernández Jover. Aquest concert, en el qual també participen altres músics, pretén mostrar la relació entre neurologia, cervell i música.

L’obra que interpretarà l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE) està composta i adaptada pel compositor Luis Suria i dirigida per Leonardo Martínez. El primer moviment d’aquesta nova obra estarà centrat en el color, mentre que els estímuls visuals que donen lloc a la música es projectaran de forma simultània amb el so en directe. El segon moviment sorgeix de registres cerebrals normals i de cervells durant una crisi epilèptica. Els estímuls reals i les ones cerebrals es projectaran simultàniament durant l’execució de l’obra.

Durant el concert, els músics Germán Díaz i David J. Herrington presentaran diverses obres, basades en senyals cerebrals, amb ajuda d’instruments mecànics de manovella com la caixa de música, la rolmónica cromàtica i l’òrgan de Babaria, o instruments antics com la Zanfona. A més, participarà un pacient amb esclerosi múltiple, que tocarà un teclat amb l’ajuda d’un braç robòtic, mentre que Germán Díaz i David J. Herrington improvisaran en directe sobre els temes generats per aquest pacient.

Així mateix, una Xelista del Conservatori de Música d’Elx actuarà amb un capell d’electroencefalografia perquè els assistents puguen escoltar el so de l’instrument i veure, en temps real, els senyals cerebrals de la intèrpret projectades sobre una pantalla.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *