foradia subscriutegrat

Presentada la composició definitiva del nou Govern

El nou Govern està finalment compost pels regidors socialistes de l’Ajuntament d’Alcoi i és, també, el primer Govern paritari a la ciutat, format per l’alcalde Toni Francés, quatre regidores i quatre regidors.

Presentació Govern Municipal 2015-2019

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit aquest matí a les 11’30 hores la presentació de la composició definitiva del Govern Municipal. L’acte ha estat presidit per l’alcalde Toni Francés, acompanyat dels 8 regidors que es faran càrrec de les 24 regidories plantejades.

El nou Govern està finalment compost pels regidors socialistes de l’Ajuntament d’Alcoi i és, també, el primer Govern paritari a la ciutat, format per l’alcalde, quatre regidores i quatre regidors. I la Junta de Govern també tindrà aquesta qualitat, formada per 3 homes i 3 dones. “Una mostra clara per la igualtat que el partit i el nou govern defenen”, ha indicat Francés.

Toni Francés presideix de nou el Govern que, en aquesta ocasió, no assumirà cap delegació per dedicar-se únicament a les funcions com alcalde. I nou seran els regidors, cinc dels quals ocupen la posició de Tinent d’Alcalde.

El Govern Municipal d’Alcoi 2015-2019 és el següent:

 • Primer Tenient d’Alcalde, Aroa Mira
  -Polítiques socials i Igualtat
  -Salut pública
 • Segon Tinent d’Alcalde, Manolo Gomicia
  -Empresa, Formació i Innovació
  -Territori (Urbanisme i Polítiques Comarcals) i ciutat Intel·ligent
 • Tercer Tinent d’Alcalde, Lorena Zamorano
  -Compres i Contractació
  -Regim Jurídic i Interior
  -Patrimoni Municipal i Històric
  -Turisme
 • Quart Tinent d’Alcalde i Portaveu Adjunt, Vanessa Moltó
  -Comerç
  -Hisenda
 • Cinqué Tinent d’Alcalde, Alberto Belda
  -Educació
  -Esports
  -Modernització de l’administració
  -Personal
 • Portàveu del Govern, Jordi Martinez
  -Medi Ambient i Espais Naturals
  -Mobilitat
  -Obres i Serveis Públics
 • Maria Baca
  -Vivenda
  -Democràcia participativa i transparència
  -Consum
  -Joventut
 • Raül Llopis
  -Cultura i Política Lingüística
  -Festes
  -Seguretat

En paraules de l’alcalde: “Volem fer d’Alcoi una ciutat més atractiva i dinàmica, un lloc per a viure i treballar, evidentment des de qüestions com la recuperació per la població que serà un objectiu clau per als pròxims anys per trencar eixa tendència En definitiva, tenim quatre anys al davant plens de il·lusions que anem a compartir en la ciutadania, treballant en transparència i participació, comptant en tot els altres grups polítics”

Francés ha descartat la possibilitat de donar regidories a grups de l’oposició perquè “ja en la campanya electoral van ser molt clars on proposàvem governar a soles, i amb la majoria obtinguda hora hem de respectar la voluntat dels alcoians que han apostat pel partit socialista com a força més votada, doncs la composició havia de ser del grup socialista”.

Enguany, també hi haurà coordinadors de grans arees que “estran dirigides pels tenients d’alcalde. Hi ha àrees que tenen molts punts en comú en les que seran necessaris els punts de coordinació”, ha explicat l’alcalde. I pel que fa a la resta de l’organigrama, Francés ha anunciat que anirà configura’n-se en les properes setmanes, tant en el que afecta l’estructura com el funcionament, i les competències de cada regidoria que en les dues setmanes vinents acabaran de configurar.

Finalment, l’alcalde ha anunciat la celebració d’un plenari el dilluns pròxim, 22 de juny, per a tancar l’organització de l’ajuntament. A partir de demà és constitueixen definitivament els grups polítics de l’Ajuntament i és nomenaran als portaveus, i des d’eixe moment “reprendrem les converses amb la resta de grups per arribar-hi a un acord per a assignar eixos recursos dels quals disposa l’Ajuntament”, comentava. Per aquesta raó, és necessari acordar i tancar una proposta que calcula estarà preparada per a meitat de setmana.

Font: Beatriz Sánchez./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *