foradia pressupostparticipatiualcoi

Celebrat el IV Encontre d’Arxivers Valencians

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, Alcoi va acollir aquest dimecres 17 de juny la jornada, que ha donat com a resultat l’elaboració d’una carta oberta sobre política d’arxius al nou govern valencià.

IV Encontre d'Arxivers Valencians

La celebració del IV Encontre d’Arxivers Valencians es va donar cita a Centre Cultural Mario Silvestre aquest dimecres 17 de juny. L’encontre ha estat de caràcter tècnic i orientat a cercar punts de trobada entre els professionals que treballen als arxius i els seus usuaris, tant siguen les administracions públiques com els investigadors.

La jornada s’ha articulat sobre el tema de la situació dels arxius judicials valencians, amb un debat a tres bandes: l’actuació dels arxius municipals com a salvaguarda dels arxius de jutjats de districte davant la inexistència d’arxius judicials en aquest àmbit territorial; la gestió dels arxius judicials en l’administració autonòmica valenciana i la problemàtica de l’accés dels investigadors a aquest tipus d’arxius judicials.

Entre els ponents de la jornada han estat, per ordre d’intervenció, Rosa Seser, Arxivera municipal de Dénia; Josep Lluís Santonja, Arxiver municipal d’Alcoi; Manuel José Pons, magistrat del Social i president de la Junta d’Expurgament de Documents Judicials; Ramon Saball i Núria Carreras, coordinadors d’Arxius Judicials de la Generalitat de Catalunya; José R. Valero, professor titular de la Universitat d’Alacant; Ángel Beneito, doctor en Història, i Antoni Calzado, professor d’Història Contemporània de la Universitat de València.

Per finalitzar l’encontre, l’Associació d’Arxivers Valencians ha presentat una carta de mínims perquè el nou govern valencià dedique una major atenció a la gestió arxivística, especialment en una de les administracions que més documentació genera com és la de Justícia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *