foradia subscriutegrat

El PP anuncia que Foment ha rebutjat pagar la rotonda nord d’Alcoi

El PP critica la falta de finançament d'un projecte vital per a les empreses de Cotes Baixes

Segons ha anunciat el PP d’Alcoi a través d’un comunicat, el Ministeri de Foment ha rebutjat pagar la construcció de la nova rotonda de l’accés nord d’Alcoi. Així ho explica el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament, Quique Ruiz, que lamenta que el Govern central “es desvincule d’una infraestructura que, a més de dignificar l’entrada a la ciutat des de València, és vital per a millorar les comunicacions del polígon industrial de Cotes Baixes”.

La negativa del Ministeri que dirigeix José Luis Ábalos s’ha produït “en contestació a una petició de l’Ajuntament d’Alcoi, que per escrit havia sol·licitat l’execució de la rotonda per un import de 960.000 euros a canvi de la cessió al municipi de la travessia de l’antiga carretera nacional 340”. A la petició del Consistori Foment respon amb “arguments econòmics per a desvincular-se del possible finançament” de l’obra.

La disponibilitat econòmica actual impedeix la cessió de trams amb contraprestació econòmica i impedeix la subscripció de convenis de finançament d’obres de remodelació de travessies per l’Estat“, contesta el Ministeri, segons el portaveu del PP. Foment, no obstant això, assegura, es mostra “favorable en la seua resposta a cedir la travessia sense cap contraprestació” per a l’Ajuntament d’Alcoi.

El portaveu del PP mostra la seua preocupació per la negativa del Ministeri de Foment, que deixa en l’aire un projecte que el Govern local, del PSOE, va començar a anunciar en 2015. “Han passat quatre anys sense que el Govern haja aconseguit tancar el finançament de la rotonda“, critica Ruiz. El regidor sol·licita a l’alcalde, Antonio Francés, que reforce les reivindicacions de finançament de la nova rotonda i, sobretot, que no accepte la travessia sense compensació per part de Foment.

El projecte, molt demandat especialment pels empresaris del polígon de Cotes Baixes, està redactat i pendent que el Ministeri de Foment emeta un informe sobre la viabilitat tècnica del disseny plantejat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *