foradia aproop

Alcoi col·labora amb la Campanya ‘Llegir en valencià’

Mercé Climent i Francesc Gisbert són els escriptors alcoians que participen en la col·lecció d’11 llibres, que es distribuiran a partir del 21 de juny cada dissabte i diumenge amb el diari Levante-EMV i Información.

Acte 'Llegir en valencià'

Mercè Climent i Raül LLopis./

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi col·labora amb la campanya “Llegir en valencià”, que organitza la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. La iniciativa es va presentar dimecres 17 de juny a la sala Rex Natura d’Alzira, on va estar present el regidor de Cultura, Raül Llopis.

“Llegir en valencià” és una ambiciosa campanya de promoció lectora en valencià que enguany celebra els deu anys. Enguany, consta d’una col·lecció d’11 llibres que es distribuiran a partir del 21 de juny cada dissabte i diumenge amb el diari Levante-EMV i Información, al preu simbòlic d’1 € presentant el cupó del diari (sense cupó 4,5 €). El primer llibre serà gratis.

Cada llibre és d’un autor diferent i compta amb portades d’autors valencians molt coneguts. Estan escrits per a l’ocasió per escriptors valencians consolidats i de gran prestigi com Joan Pla, Gemma Pasqual, Joanjo Garcia, Pasqual Alapont, Maria Jesús Bolta, Àngels Moreno, Vicent Enric Belda, Josep Millo, Vicent Sanhermelando. Entre els escriptors s’encontren dos autors alcoians que són Francesc Gisbert amb “Amor i més amor encara” i serà publicat el dissabte 25 de juliol, i Mercé Climent amb “Amor a la ciutat dels ponts”, que es podrà adquirir el diumenge 5 de juliol.

Cal dir que les cobertes dels llibres han sigut il·lustrades per una gran nòmina d’il·lustradors valencians: Ana Juan, Eli M. Rufat, Ramon Pla, Enric Solbes o Manuel Boix, entre altres.

En els llibres trobem també una selecció d’11 poemes, un per cada llibre, escrits per autors valencians contemporanis i clàssics que versen sobre el tipus d’amor de l’obra en qüestió. A més, cada títol inclou un glossari amb el significat d’algunes paraules i recomanacions per a llegir més llibres dels autors de la campanya. En el cas del llibre de Mercé Climent, el poema serà obra del també alcoià Manel Rodríguez-Castelló.

El nou regidor de Cultura, Raül Llopis, explica que en la campanya ‘Llegir en valencià’ col·laboren més de 50 entitats públiques i privades unides per a fomentar la lectura i promocionar el valencià, un objectiu que “des de l’Ajuntament compartim amb aquestes entitats”. També ha incidit que “tenim dos autors alcoians a la col·lecció, que cada vegada estan més consolidats entre els escriptors valencians, i hem d’estar d’enhorabona, perquè a Alcoi tenim moltes amb molt nivell que fa que el nom de la nostra ciutat siga cada vegada més conegut per ser un gran centre cultural”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *