Foradia subscriutegrat

David “comença un canvi en el qual la unitat popular és ferma”

El Poble és Savi: Aquesta nova entrega volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi dels resultats electorals • Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà. Parlem amb David.

Els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques celebrades el 24 de maig han significat un canvi significatiu en les relacions de poder entre els partits polítics i les institucions públiques. El PP, encara que ha obtingut la majoria de vots, ha perdut al voltant de 2’5 milions de vots i molt de poder i el PSOE més de 0’5 milions.

Per altra banda les noves forces polítiques han irromput amb força: Ciutadans i Podemos seran la clau de govern de moltes comunitats. Les candidatures d’unitat popular (noves formacions polítiques caracteritzades per, a més de la unió de diferents forces polítiques, la participació ciutadana i els requisits del que s’anomena la nova política) han sigut la sorpresa electoral en molts municipis, principalment els grans i mitjans.

Amb aquest panorama podem dir que s’ha tabalejat l’escenari polític i que en els pròxims mesos, d’ací a les eleccions generals de novembre, aniran sortint sorpreses i novetats. Amb una pluralitat representativa mai vista en la democràcia espanyola, primerament veurem com es van materialitzant els diferents pactes polítics, tant de les comunitats com dels municipis. En segon lloc comprovarem si les noves forces polítiques estan disposades i tenen la capacitat de cristal·litzar una altra forma de fer política.

Aquesta quinzena volem parlar de totes aquestes qüestions amb els nostres veïns d’Alcoi. Volem conèixer com interpreten els resultats electorals en general i els resultats d’Alcoi en concret. Anem allà.

david el poble es savi alcoi

David parla per El Poble és Savi dels resultats electorals./lesmuntanyes.com

David és un jove alcoià que ha estat vivint durant els últims anys en diversos països. El seu projecte de futur, ens comenta, és anar Anglaterra per tal d’estudiar anglés i d’obrir-se un camí de futur: “ací en Espanya les oportunitats són molt limitades, allí les condicions laborals no són millors, però sí que hi ha oportunitats”.

Ens comenta que contempla els resultats electorals amb alegria i il·lusió: “ha començat un canvi en el qual la unitat popular està fent-se cada dia més ferma. A més, en aquest canvi les protagonistes seran les dones, com estan demostrant grans figures polítiques com Mònica Oltra, Ada Colau i Manuela Carmena”.

En Alcoi valora principalment l’èxit de Guanyar, plataforma que “va a donar un nou enfoque a la forma de fer política. A més, té un programa polític molt complet i un equip de gent professional molt preparada en tots els sectors: esports, indústria, paisatge, economia, educació… Per altra banda, citant a Eduardo Galeano, pense com ells: molta gent xicoteta en llocs xicotets fent coses xicotetes poden canviar el món”.

David considera que el PP, malgrat la seua forta caiguda, no ha eixit molt malparat pel fet de “tindre al seu costat a Ciutadans, que és un producte de màrqueting amb la finalitat de continuar la mateixa forma de governar i mantindre les cadires d’alguns. El que més em preocupa en política és la despreocupació de la gent pel seu veí. No solem valorar com el nostre veí està passant-ho de mal fins que ens posem en la seua pell. Eixa és la nostra assignatura pendent”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *