lasarga ajualcoitel

‘La maternitat d’Elna’ en Setembre al Club Amics UNESCO

Inauguració del cicle La maternitat d'Elna, el proper dijous 3 de setembre a les 20h., amb l'exposició, projecció del documental, conferència, presentació del llibre • La Maternitat d'Elna és un dels llibres més venuts a Catalunya

la maternitat d'Elna alcoiEl Club d’Amics de la Unesco d’Alcoi prepara una serie d’activitats per aquest mes de setembre, les quals començen, el proper dijous 3 de setembre a les 20h., amb la inauguració d’un cicle al voltant de ‘La maternidad d’Elna’.

A més, de l’exposició que inicia aquestes activitats s’han programat diverses activitats, així està la projecció del documental, conferència, presentació del libre, durant tots els dijous del mes de setembre.

La Maternitat d’Elna és un dels llibres més venuts a Catalunya, esta traduït al castellà i al xinès, s’ha fet una adaptació teatral, una altra televisiva, fins una cinematogràfica.

La UNESCO, al carrer cid 12, organitza les activitats següents del 3 al 30 setembre:

  • Dijous 10 de setembre a les 20h. Projecció del documental La maternité d’Elne.
  • Dijous 17  de setembre a les 20h. Conferència: Antes y después de Elna: orígenes y consolidación de la ayuda humanitaria internacional per Luis expósito, UNED.
  • Dijous 24  de setembre a les 20h. Presentació del llibre La maternitat d’Elna d’Assumpta Montellà.

La Maternitat d’Elna descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses als caps de refugiats  republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argeleres i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *