foradia subscriutegrat

Recomanacions per la tradicional Romeria a la Font Roja

• Es preveu la participació de 4.000 persones • Com es habitual durant el recorregut hi haurà llocs on repartiran “timonet, herbero i cantueso" • Autobusos des de les 6,30 hores fins a les 18 hores en horari interromput cada 20 minuts • Per vetllar per la seguretat de la Romeria hi haurà a l'aparcament del paratge de la Font Roja un Centre d'Informació i Coordinació d'Emergències

romeriafontroja

En 1653 es van encontrar en la Font Roja uns lliris en la vulva dels quals es va apareixer la Verge Maria. Per a commemorar aquest fet, com és tradició, tots els anys es celebra la festa de la Romeria amb la que alcoians i alcoaines demostren el seu fervor a la patrona, engalanant la ciutat amb colors i oferint flors a la verge.

La tradicional Romeria a la Font Roja tindrà lloc aquest diumenge 19 de setembre. Segons les xifres dels darrers anys s’espera al voltant de 4.000 persones. Cal tindre en compte que aquest espai és un Parc Natural i que cal deixar-lo tal i com està, per això els participants han de col·laborar netejant i mantenint aquest magnífic paratge.

Per vetllar per la seguretat de la Romeria hi haurà a l’aparcament del paratge de la Font Roja un Centre d’Informació i Coordinació d’Emergències, on es podrà acudir personalment o per mitjà del telèfon 965 53 71 14 per sol·licitar informació o comunicar incidències, la seguretat és un aspecte primordial.

Des d’aquest Centre de Comandament es realitzaran informacions puntuals per mitjà del Twitter del departament (@EPCivil_Alcoy), utilitzant el hashtag #RomeriaFontRoja2015. Per mitjà d’aquest canal traslladaran totes les informacions que puguen ser útils per a garantir la seguretat dels assistents a la romeria o dels usuaris del parc, com ara:

  • o Missatges d’Urgència (pèrdua de xiquets, sol·licituds d’assistència sanitària, entre d’altres)
  • o Informacions organitzatives.
  • o Informació meteorològica

D’altra banda al blog del Departament: http://proteccioncivilalcoi.blogspot.com.es/ , mantindran actualitzada la ubicació dels mitjans d’emergència, així com consells als usuaris.

CANVIS EN EL REPARTIMENT DE TIMONET PER SEGURETAT

Com es habitual durant el recorregut hi haurà llocs on repartiran “timonet, herbero i cantueso pels membres de les filaes Muntanyesos i Aragonesos .

Des de l’Ajuntament d’Alcoi i la regidoria de Festes s’aposta per continuar amb aquesta tradició i la vinculació voluntària d’aquestes filaes en aquesta celebració, però aquest any per motius de seguretat tindrà una novetat, ja que s’ha recomanat que no es calfe el timonet ‘in situ’ per evitar riscos tant per al parc com per als usuaris. Per això s’han adquirit uns dipòsits de gran tamany que permetran dur el timonet ja calent mantenint la temperatura.

RECOMANACIONS PER ALS ROMERS

A més es cal fer una sèrie de recomanacions i complir alguns preceptes:

Si va a realitzar el romiatge a peu: Portar calçat adequat per realitzar un trajecte de 8 km per carretera asfaltada i una durada d’unes dues hores.

  • La carretera estarà tallada al trànsit a excepció de vehicles de l’organització, emergències i autobusos, per la qual cosa es recomana que circuli pel carril de la dreta, com a excepció a la norma.

– Si va a fer alguna excursió a peu pel Parc Natural:

  • Cal dur el mòbil amb la bateria carregada i estar pendent dels missatges que es puguen difondre a través del Twitter del departament municipal d’Emergències (@EPCivil_Alcoy)

– Si acudeix amb bicicleta:

  • Recordeu que està prohibida la circulació per la carretera CV797 mentre transcorri la processó, des de les 7’45 fins a les 10’30 hores.
  • A partir de les 10’30 hores ja es podrà circular amb bicicleta, però sempre respectant els límits de velocitat i es tindrà especial precaució davant la presència de vianants a la calçada.

HORARIS D’AUTOBUSOS

Des de les 6,30 hores fins a les 18 hores en horari interromput cada 20 minuts. L’eixida serà des del carrer Sant Tomàs. El preu és de 2 euros en sentit de pujada, els jubilats gratuït (presentant el carnet de jubilat de l’Ajuntament) i els menors de 4 anys també. La baixada és gratuïta per a tothom. A més hi haurà sortides des del Poliesportiu al Santuari des de les 6.30 hores fins a les 13:00 hores.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *