foradia subscriutegrat

Espanya s’imposa a Itàlia en una elèctrica segona part

• Mil dos-cents aficionats al rugbi tintaren de color la Tribuna del camp del CRAC, alguns d'ells desplaçats des de Madrid, Andalusia o València • El camp de la Llometa de Muro es va vestir de gala per rebre a la Selecció espanyola

rugbi muro

El camp de la Llometa de Muro es va vestir de gala per rebre a la Selecció espanyola en el seu primer partit a la província d’Alacant. Mil dos-cents afeccionats tintaren de color la Tribuna del camp del CRAC, alguns d’ells desplaçats des de Madrid, Andalusia o València, per gaudir del joc dels de Darren Fisher.

El servei inicial va correspondre a Espanya per a la recepció italiana que va guanyar el sorteig. Daniel García posava la pilota en joc amb una puntada cap a la dreta de l’atac italià que després de la seua recepció precipitava el seu primer atac. El XIII del Toro va aguantar el set azzurri i va recuperar la possessió però li va durar poc, Itàlia recuperava la possessió i Roncaglioni feia el primer assaig en el minut 5 al que sumaven també la transformació (0-6).

Semblava que l’equip nacional començava amb dubtes i acusant una convocatòria amb fins a vuit debutants però el Toro va començar a envestir. Itàlia sofria els arreons espanyols a força de davantera i amb jugades ràpides dels 3/4, Espanya estava en el partit i va ser ací on es van veure els millors minuts del seleccionat nacional en la primera meitat. Dani García primer, en el minut 10 i Aitor Dàvila després, en el 15, pujaven dos assajos al marcador que posaven en avantatge a Espanya i retornaven la tranquil·litat a l’equip (12-6). García feia les transformacions.

Malgrat que l’esforç Espanya va tornar a caure en l’error i els italians empataven gràcies a l’assaig del veterà Franchinni, un dels millors del seu equip ahir. Amb la transformació arribaven novament les taules al lluminós de la Llometa (12-12).

Amb cor i poc cap Espanya ho intentava però no sortia, després de breus moments de possessió la pilota tornava a mans italianes. L’esforç dels jugadors espanyols era colossal, obligats a defensar per errors propis el desgast feia mossa i en un error de concentració novament Franchinni posava en avantatge als azzurri que transformaven en el 33 pujant el 12-18.

Els últims minuts de la primera part van discórrer amb una millorança d’Espanya. El Toro va començar a tenir la pilota i a arribar amb perill a la zona d’assaig rival. En el 39 quan la primera part agonitzava, Gonzalo Morro, substitut del debutant Vaig rajar Muñoz en la posició de hoocker, es llançava després d’un play the ball enfront de la línia d’assaig sobre la calç italiana per pujar el tercer assaig espanyol. Andrew Pilkington feia la transformació i retornava la igualada al marcador (18-18).

EXCEPCIONAL SEGONA PART ESPANYOLA

Després d’uns primers 40 minuts de joc a ràfegues del XIII del toro els de Darren Fisher van sortir amb un altre ànim al terreny de joc. Espanya començava a aplicar el nou sistema de joc, aquest que no va sortir enfront d’Alemanya, i a estructurar-se dins del rectangle de joc. Iván Ordaz i Miguel Blanco col·locaven als seus 3/4 i Dàvila ho feia amb la seua davantera. Amb aquests vímets li va fer falta molt poc a l’equip espanyol per desmantellar la defensa italiana, va anar aquí on va emergir la figura del partit amb el 3 a l’esquena, Antonio Porta, recorden aquest nom.

espita3

L’esforç dels jugadors espanyols era colossal./lesmuntanyes.com

Morro va obrir la pilota després de la melé des de la dreta de l’atac espanyol i els 3/4 deslligaven la tempesta, els moviments sense pilota fixaven als defensors italians que incapaços de reaccionar davant el que succeïa enfront d’ells veien com Diego Llacunes assajava amb vol inclòs (32-18). La banqueta espanyola explotava de goig.

Amb la graderia lliurada l’esquadra italiana va tirar d’orgull per arribar a les portes de la calç dels de vermell però la defensa espanyola va estar de 10, fins a quatre vegades van treure els ‘azurri’ de la zona de marca després de dos sets i 10 possessions duríssimes fins al knock on italià després de pressió defensiva local que retornava la possessió al toro. La defensa espanyola es felicitava per l’èxit de la seua sacrificada labor i després d’una melé els de Fisher tornaven a la càrrega.

En el 74 Antonio Porta signava el seu hat trick i amb el man of the match en un debut per emmarcar del de Getafe (36-18). Amb el temps complet Veraroi assajava per a Itàlia. Després de moviments innecessaris en 20 metres propis els del toro van perdre fins a tres vegades la possessió tirant l’únic esborrall en el joc d’Espanya en la segona meitat quan el partit havia d’haver conclòs amb un joc més bàsic (36-24).

INCIDÈNCIES
Camp de rugbi de la Llometa: Mil dos-cents aficionats.
Debut a Espanya de Christian López, Miguel Blanco, Manuel Muñoz, Dani Moreno, Isaac Polze, Antonio Porta, Antoni Tolmos i Raúl Simó.

ALINEACIONS

ESPANYA: 1 Dani Garcia, 2 Christian López, 3 Antonio Puerta, 4 Andrew Pilkington, 5 Olivier Guiroguy, 6 Iván Ordaz, 7 Miguel Blanco, 8 Antoni Tolmos, 9 Mané Muñoz, 10 Dani Moreno, 11 Adrià Alonso, 12 Isaac Pulgar y 13 Aitor Dàvila (c). Sustitutos: 14 Gonzalo Morro, 15 Juan Pablo Rango, 16 Diego Lagunas y 17 Raúl Simó.

ITÀLIA: 1 Patrick Ziliotti, 27 Luca Lattanzi, 3 Immadou el Mehdi, 4 Filippo Affanni, 5 Paolo Roncaglioni, 6 Luca Ferrarello, 18 Tiziano Franchinni, 8 Fabio Galletto, 9 Ricardo Dodi, 10 Luca Bondioli, 11 Brad Callagno, 12 Gilberto D’Elia (c) y 13 Michele Veraroi.

Sustituts: 14 Dylan d’Ecole, 15 Rey Oyalvides y 16 Alessandro Santarelli.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *