foradia subscriutegrat

XXVI Setmana de Cultura Popular del Carrascal

El Grup de Danses Carrascal d'Alcoi ha organitzat la XXVI edició de la Setmana de Cultura popular. • Tindrà lloc del 26 de setembre al 4 d'Octubre.

Manresans

El Grup de Danses Carrascal ha presentat el programa de la XXVI Setmana de Cultura Popular de l’entitat, un intens cicle d’activitats que durant les properes setmanes es desenvoluparan a la ciutat.

El Grup de Danses Carrascal d’Alcoi des del seu naixement, s’ha proposat mantenir vives les tradicions que constitueixen les arrels més profundes de la nostra cultura comuna. Per això el seu treball s’ha centrat en la recerca, coneixement i difusió dels aspectes essencials i més característics de la cultura de les nostres comarques, i especialment del nostre poble, aprenent els balls i cançons tradicionals per conservar-los.

Son una associació, pionera a Alcoi en la revaloració de la Cultura Popular, que en l’actualitat conta amb 150 membres actius entre músics, rondalla i dolçaines i tabalet, balladors i balladores del grup central i l’escola de dansa.

XXVI SETMANA DE CULTURA POPULAR

Del 26 de setembre al 4 d’octubre de 2015

 

Programa complet d’actes:

Cartell XXVI Setmana Cultura PopularDissabte 26 de setembre
Lloc: arcs de la plaça de Dins. Horari: de 12.00 a 14.00 H.
“II Mostra de artesania: El que hem après”, mostra d’artesania i manualitats dels membres del Carrascal. L’acte consistirà en mostrar, a tot aquell que hi vullga vindre, les manualitats artesanals que hem après, des de boixets, brodats, confecció de roba, ornamentar espardenyes, crear complements, polseres, confecció de nanos, etc.

Dimarts 29 de setembre
Lloc: Seu del Grup de Danses Carrascal. Horari: de 19.00 a 21.00 H.
“Coneix el Carrascal”. Obrirem les portes de la nostra seu per mostrar-la als que hi vulguen vindre i informar-los de les activitats que oferta el Grup de Danses Carrascal.

Dimecres 30 de setembre
Lloc: Seu del Grup de Danses Carrascal. Horari: de 17.30 a 19.00 H (primer i segon taller) i de 19.00 a 20.30 H (tercer taller).

“Tallers”: Primer taller: Manualitats per a xiquets. (retallables) Segon taller: Per a pares dels xiquets. Es repassarà la indumentària i els pentinats més adients. Tercer taller: Per a adults. Es faran pràctiques de com fer-se els pentinats, com posar-se els mocadors, com vestir-se com cal, etc.

Dijous 1 d’octubre
Lloc: plaça de Dins. Horari: a partir de 20.15 h.
“Balls a la plaça”: Musica: en directe interpretada per La Cordeta, Grup de Dolçainers i Tabaleters, y la rondalla del Grup de Danses. Balls populars amb la participació de tota aquella persona amb ganes de ballar. No cal saber molt, sols tenir ganes de gaudir tots junts.

Divendres 2 d’octubre
Lloc: cercavila des de la placeta de la Creu Roja, pel carrer Sant Francesc, Sant Llorenç, fins la plaça de Dins, on es celebrarà l’acte. Horari: 20.00h. cercavila; 20.15h. acte.
“XXIII Mostra de Dolçainers i Tabaleters d’Alcoi”. Participants: Els Dolçainers de Sol Major, Dolçainers de La Cordeta Grup de Dolçainers i Tabaleters, Dolçainers del Grup de Danses Sant Jordi i el Grup de Dolçaines i Tabals de Barxell.

Dissabte 3 d’octubre
Lloc: cercavila des de la seu del Grup de Danses a la plaça Ramon y Cajal, pel carrer Sant Nicolau, a la Casa Consistorial. Visita institucional al consistori, per a continuació entrar en la plaça de Dins on es celebrarà l’acte. Horari: 18.30 H cercavila; 18.50 recepció de l’Ajuntament; i 19.30 H acte. “XXVI Aplec de Danses”. Participants: Casal Cultural Dansaires Manresans de Manresa  (Barcelona) i Grup de Danses Carrascal d’Alcoi.

Diumenge 4 d’octubre
Lloc: plaça de Dins. Horari: 18.30 H.
“V Aplec de l’Escola de Dansa del Grup de Danses Carrascal”. Participants: seccions infantils, juvenils i adults de l’Escola de Dansa del Grup.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *