foradia subscriutegrat

Esquerra Unida continua lluitant contra l’ATE de La Canal

• Els informes negatius superen a hores d’ara l’únic favorable • Raquel Peréz "L’alcalde i company meu en la Diputació ha de ser més enèrgic en la defensa dels interessos de la ciutadania i de l’aigua" • El grup d’EUPV-AC demanarà tota la informació i les contestacions tècniques

raquelperez esquerra unida alcoiLa diputada provincial per EUPV- Acord Ciutadà, Raquel Pérez, acompanyada per Estefania Blanes, portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi, en la roda de prensa a l’ajuntament d’Alcoi.

Per EUPV- Acord Ciutadà, els informes negatius superen a hores d’ara l’únic favorable que a permès que la Generalitat aprove un ATE (Acció Territorial Estratègica), la única a tot el País Valencià. Aquesta figura urbanística és “perversa, tot i què es va pensar per agilitar terminis administratius, i nosaltres entenem que s’ha de derogar”.

«No anem a permetre que es pose en risc un bé tan important per a la vida d’un poble com són les seues aigües. El vessament zero no existeix en cap activitat humana i menys en un polígon industrial. S’han de buscar alternatives de localització viables” considera la diputada d’esquerres Raquel Pérez.

A més Raquel Pérez considera “que estem davant un problema greu de localització industrial damunt un aqüífer, el Molinar, d’on veu el 70 % de la població alcoiana. És un problema de salut pública que pot alterar la qualitat de les agües”.

El primer informe de 1996, del mateix PP quan estava a l’oposició local, que recomana buscar alternatives de localització industrial

Per EUPV- Acord Ciutadà la situació s’agreuja des de que el govern valencià va retirar les competències de planificació urbanística a l’ajuntament d’Alcoi. “És un exemple clar d’especulació urbanística des de que es va dissenyar l’autovia en tota aquesta àrea. Les possibilitats de contaminació de l’aqüífer són evidents amb nombrosos informes que alerten del risc. En qualsevol activitat industrial hi ha vessaments, i la garantia de vessament zero no existeix, és una fal·làcia” indica la diputada d’esquerres.

El grup d’EUPV-AC demanarà tota la informació i les contestacions tècniques

L’ajuntament ha demanat diversos informes a totes les administracions públiques implicades com la Diputació d’Alacant. Hi ha una afecció a un vial secundari que connecta l’autovia amb el paratge de Sant Antoni creuant el parc natural de la Font Roja, la seua titularitat perteneix a la Diputació.

Davant aquest tema Raquel Pérez entén que “cal exigir contundència a les administracions públiques i què preserven l’entorn i l’aqüífer del Molinar. En ple debat de dèficits hídrics en la província on hi ha demandes equivocades de transvasaments i molta demagògia per enmig, no s’entén l’actitud de posar en risc aquest aqüífer tot i existir alternatives viables de localització industrial”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *