foradia subscriutegrat

Torna el concurs literari ‘Ficcions, l’aventura de crear històries’

• El certamen té l’objectiu d’impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants amb edat d'entre 14 i 18 anys • Es tracta de crear una història literària de tres capítols a partir d’un dels cinc inicis de novel·les d’autors nacionals i internacionals

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) presenta l’onzena edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries’. El certamen té l’objectiu d’impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants amb edat d’entre 14 i 18 anys, de Secundària,  Batxillerat i CFGM. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Els alumnes de tots els territoris de parla catalana, que vulguin participar, hauran de crear una història literària de tres capítols a partir d’un dels cinc inicis de novel·les d’autors nacionals i internacionals que es poden trobar a la web www.ficcions.cat.

‘Ficcions’ començarà el 10 de gener amb la pujada del primer capítol a través del web i s’acabarà el 24 de març de 2019 amb l’entrega de l’últim. Un jurat format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. El veredicte es farà públic en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona) al llarg del mes de maig, on es farà l’entrega de premis i diplomes.

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. També es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà als professors/es més motivadors/es de cada territori.

El concurs, que compta amb el suport de les Direccions General de Política Lingüística de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, any rere any supera les seves xifres. En la darrera edició del concurs van participar més de 3.500 estudiants provinents de més de 300 centres educatius.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *