foradia subscriutegrat

Presentació del llibre sobre ‘Alcoi (1936-1953)’ de Salome Moltó

• Presentació del llibre el dijous 26 de novembre, al Centre Cultural Mario Silvestre, pels historiadors Àngel Beneito i Josep Lluís Santonja, autors també del llibre Alcoi, les fotos de la guerra (1936-1939).

llibre_salome molto la guerra a alcoiPresentació del llibre de Salomé Moltó en el Centre Cultural Mario Silvestre, el dijous 26 de novembre a les 20h., serà presentat per Àngel Beneito i Jose Lluís Santonja.

“Alcoi (1936-1953): socialización, colectivización y represión” és el títol de l’últim llibre de Salomé Moltó, i una ampliació del que va dedicar, de forma pionera l’any 1986, a la socialització i col·lectivització de les indústries i les activitats comercials a Alcoi.

Ara, anys després, Salomé Moltó allarga el seu estudi fins a l’any 1953 en forma de memòries personals.

Durant la guerra civil, Alcoi va ser una població capdavantera en la socialització a la zona republicana. Les col·lectivitzacions de fàbriques, tallers i quantitat d’oficis foren un fet modèlic que, en molts casos, salvaren la indústria local d’una greu crisi, amb la seua reconversió en indústries de guerra.

Després la guerra arribà repressió i els camps de concentració, com els de Los Almendros i Albatera, els quals van simbolitzar la pèrdua de l’esperança per als ideals democràtics de la Segona República.

L’obra aporta el testimoni de nombrosos protagonistes alcoians (molts d’ells ja desapareguts) que van defensar amb la seua il·lusió i la seua vida la idea d’una societat llibertària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *