foradia subscriutegrat

FAPAS-Alcoi marca quaranta voltors salvatges al Projecte Canyet

• Una jornada molt profitosa pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre entinta • A la “Reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol d’Alcoi” va tindre lloc l‘anellatge i el marcatge d’uns quaranta voltors salvatges • Gràcies a les marques i les anelles, podrem rebre informació de tota mena de col·laboradors presents al camp

A la “Reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol d’Alcoi, el proppassat dissabte 28 de novembre, va tindre lloc l‘anellatge i el marcatge d’uns quaranta voltors, dins de les instal·lacions que Fapas-Alcoi té al canyet.

Una matí molt profitós pel que fa a l’intercanvi d’experiències entre entitats molt interessades en la conservació de la fauna salvatge, com també pels lligams de col·laboració que s’han encetat cara al futur.

Els animals van ser capturats prèviament, amb la pertinent autorització de la Conselleria de Medi Ambient, fent servir l’aviari d’aclimatació com a un gran parany on els voltors, atrets pel menjar, entren sense massa recels.

Els animals marcats són en la seua majoria exemplars joves nascuts a principi de la primavera d’aquest any i que es troben ara mateix en plena dispersió tardorenca, provinents de colònies situades al nord de les nostres comarques, suposadament del Sistema Ibèric i del Pirineu.

En els treballs d’anellatge i marcatge han participat junt amb als socis del Fapas-Alcoi, membres de les universitats d’Alacant, de Múrcia i la Miguel Hernández d’Elx, així com alumnes d’escoles forestals, membres de la Societat Espanyola d’Ornitologia (SEO) d’Alacant i del grup d’anelladors GALA–Alacant. Totes elles associacions i entitats de reconegut prestigi que es dediquen al seguiment científic de les aus.

El mètode de marcatge per a identificar cada voltor

El mètode novedós utilitzat pel Projecte Canyet per a identificar individualment cada voltor alliberat –mitjançant marques alars fàcilment visibles a distància però que no afecten al comportament dels animals—ha atret l’interès d’altres ONGs, que volen conèixer la metodologia emprada en aquest cas i la seua possible utilització en altres projectes comparables.

A més d’incorporar nous exemplars marcats al programa de seguiment científic del Projecte Canyet d’Alcoi també podrem obtenir informació sobre el comportament d’aquests animals, els seus desplaçaments, on i quan nidifiquen etc. Gràcies a les marques i les anelles, podrem rebre informació de tota mena de col·laboradors presents al camp, des dels agents forestals, passant per agricultors, excursionistes etc.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *