foradia subscriutegrat

Juan Francisco: “el primer que hem de resoldre en aquest país és la justícia”

El poble és savi: 20-D eleccions generals • Volem conéixer l’opinió que tenen els veïns i veïnes d’Alcoi al respecte, anem a veure que ens conta Juan Francisco

El 20 de desembre la ciutadania tindrà l’oportunitat d’exercir el seu dret a decidir qui durà el timó del nostre país durant els següents quatre anys. Les últimes enquestes diuen que el PP és el partit més fort en intenció de vot, que li segueixen PSOE, Ciudadanos i Podemos. Però les enquestes d’aquest any, així com la celeritat dels canvis polítics, han demostrat que totes les possibilitats estan obertes. Quatre són les forces polítiques amb possibilitats de governar.

Aquesta nova entrega d’El Poble és Savi volem conéixer l’opinió que tenen els veïns i veïnes d’Alcoi al respecte.

  • Creuen que aquestes eleccions seran determinants per a la història del nostre país?
  • Tenen il·lusió per algun partit polític o líder en concret? Anem a veure què ens conta Juan Francisco.
francisco el poble es savi alcoi

Parlem amb Juan Francisco./ lesmuntanyes.com

Seran les pròximes eleccions generals decisives per al futur del nostre país, Juan Francisco?Si vols que et diga a veritat, jo he perdut tota la fe en la política, ja em dóna igual tot. Entre qui entre, van a furtar diners públics. Van furtar els socialistes, van furtar els populars; i si entren partits nous, van a furtar. Són tots xoriços els que hi ha, això és una carnisseria anant”. Juan Francisco està desencantat amb la política, ja que segons ens comenta, el que han fet els partits governants en les darreres dècades ha siguttrair a la gent, presentant un programa i realitzant altres polítiques, privatitzant, furtant…

Juan Francisco ho té clar: no pensa votar el 20 de desembre. Li dóna la volta a la màxima que diu, si no votes no, et queixes: “Votar? Per a què? Si després no faré més que queixar-me. No votes i després no tindràs de què queixar-te. Quan es va anar Zapatero estàvem mal”, continua, “i ara que acaba Rajoy també estem mal: isca qui isca, anem a continuar mal. Prometre prometen molt però després… prometido está metido i una vez metido se acabó lo prometido”.

Diuen els politòlegs que els partits polítics pertanyen als bancs perquè els deuen milions d’euros... “S’està demostrant. Per a qui ha sigut el rescat milionari d’Europa? Per als bancs, no obstant això, no estan donant crèdits”. I com podríem resoldre el problema? “Jo crec que el primer que hem de resoldre en aquest país és la justícia: no hi ha dret que els que deuen a hisenda milions d’euros no els passe res, però sí, a qualsevol persona que deu 50€. La llei no és igual per a tots.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *