foradia subscriutegrat

Sondejos electorals: Què estem bojos o què?

per Alçavergonyes

És impressionant. Segons els sondejos guanyaria el PP una altra vegada. Us ho imagineu?, més privatitzacions, més impunitat en la corrupció, més empobriment dels treballadors i de les pimes, més desigualtat, més exclusió social… Perquè cal recordar-ho: la situació de recessió econòmica que vivim és prefabricada. Diners hi ha per un tub. Però convé mantenir a la gent en la misèria perquè, atemorida i necessitada, es comporte de forma servil.

encuestas sondejos alçavergonyes alcoi

Pareix mentida. El PSOE segona força, segons els sondejos. Encara hi ha gent que el votarà malgrat la traïció progressiva que ha fet als ideals socialistes: ens van ficar en l’OTAN (braç armat de l’imperi capitalista), van permetre que el sistema funcionara a base de deute (recordem que abans un jornal donava per a viure una família sencera), van privatitzar tantes i tantes empreses públiques fortes (que avui dia continuen enriquint als seus propietaris), i recentment van canviar la Constitució per tal de garantir els interessos dels bancs i creditors abans que els drets de les persones.

Però més sorprenent és el gran auge (entre tercer i segon puesto en intenció de vot) d’un partit format per empresaris de la política, gent que no té més ideals que els seus diners. Efectivament, qualsevol que haja llegit el programa econòmic de Ciudadanos s’adona que, per damunt de tot, estan treballant pels interessos de les grans fortunes, els grans accionistes i de les multinacionals, agents econòmics psicòpates que consideren que les persones som nombres al seu servei.

Em pareix raonable que gent amb interessos concrets voten a aquests tres partits: banquers, milionaris, accionistes de l’IBEX 35, dirigents de grans empreses, enxufats en diversos llocs, amics interessats…

Però que gent normal i corrent, la gran majoria de la població, la gent que passeja el gos pel carrer, gent que compra en la botiga de la cantonada, gent que s’alça tots els matins per a treballar, gent que porta als xiquets al cole; que la gent decent els vote em pareix irracional. Crec que els sondejos electorals, si són de veres, deixen clar dues coses: la primera, que estem informativament intoxicats a nivells alarmants. I dos: que en aquest país hi ha una manca de cultura política aclaparadora.

Font: Alçavergonyes./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *