foradia subscriutegrat

Juan: “el govern hauria de garantir que tot el món puga menjar”

• El poble és savi: canvis polítics • Escoltem els veïns i veïnes d’Alcoi i comenten com estan vivint ells aquests canvis... Anem allà parlem amb Juan

Estem vivint un moment polític ple de vida. El resultat electoral ha confirmat que hem entrat dins d’una nova etapa de la democràcia espanyola. Una nova etapa marcada per la perduda de poder dels dos partits tradicionals i per la irrupció de dues forces polítiques noves que estan fomentant canvis i noves formes de fer política.

Volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com estan vivint ells aquests canvis: si pensen que seran substanciosos o simplement superficials, quins aspectes veuen positius del moment actual, quins consideren negatius, quines mesures haurien d’aplicar-se… Anem allà.

el poble es savi juan

Parlem amb Juan./ lesmuntanyes.com

 l’has fet mal (la banca), doncs al paro. Però ací vam donar-li més diners”

Juan és un oficial obrer jubilat. La política en teoria és la gestió del que és públic, però ara mateix, per com s’ha dut a terme en els últims anys, se sent desencantat, creu que la política està massa desvirtuada: “la política, si és el que ha de ser, és bonica. El problema és que ara no és el que ha de ser”.

Juan va treballar durant molts anys a França i allí es va donar compte que funcionava tot millor que ací a Espanya:el jornal dels treballadors estava molt ben pagat, les empreses funcionaven i la política estava ben gestionada. Allí es deia, el vici has de pagar-ho, però tot el món ha de poder menjar. Allí el control en les empreses era molt bo, tot el món feia el que devia fer. Però ací no. Segons Juan, perquè els assumptes públics funcionen, cal mantenir un control més ferme sobre els polítics.

la Rosaleda, Serelles, el Teatre Calderon o el Boulevard, que van resultar ser fiascos … “Però van dir: açò és un negoci i anem a guanyar diners

Per exemple, comenta Juan, no haguera succeït a Alcoi el que ha succeït amb projectes com el de la Rosaleda, Serelles, el Teatre Calderon o el Boulevard, que van resultar ser fiascos que hem de pagar tots els ciutadans amb els diners públics. “De primeres això no s’haguera d’haver tocat, perquè dins d’una població es necessiten jardins i arbres. Però van dir: açò és un negoci i anem a guanyar diners”.

Altra mala gestió política que assenyala Juan és el rescat de la banca:quan va fer fallida la banca, si jo haguera sigut governant li haguera dit com a qualsevol altra empresa: l’has fet mal, doncs al paro. Però ací vam donar-li més diners”. Això no pot ser, opina Juan, mentre que hi haja gent que ho està passant mal:el govern hauria de garantit que tot el món puga menjar”.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *