foradia subscriutegrat

El lleó ibèric torna a Bocairent

• Bocairent tornarà a acollir el seu lleó ibèric 120 anys després de la seua donació • El patronat del museu de Belles arts de València autoritza la cessió temporal de l’escultura del segle IV aC

Lleó_de_Bocairent,_art_ibèric,_s._IV_aC,_Museu_de_Belles_Arts_de_València

Bocairent comptarà enguany amb el seu lleó ibèric. El préstec de l’escultura del segle IV aC va ser aprovat per la junta del patronat del museu de Belles arts de València el 22 de desembre passat segons va comunicar la institució al consistori de la Vall d’Albaida aquesta setmana. La cessió va ser estudiada una vegada consultats els informes del tècnics del centre arran de la petició formulada per l’alcalde Josep-Vicent Ferre el darrer agost.

L’Ajuntament de Bocairent pretén celebrar una exposició sobre la peça en el museu arqueològic municipal Vicent Casanova des de març fins a octubre, aproximadament. Per això mateix, el consistori està preparant un projecte expositiu coordinat per Joan Castelló Cantó, llicenciat en Història de l’art, i per la Regidoria de Cultura i Patrimoni que preveu tota una sèrie d’accions entorn a l’escultura ibera com publicacions, visites escolars o activitats diverses.

La programació servirà per commemorar el 120 aniversari de la donació efectuada per Vicente Calabuig y Carra, propietari de la finca on es va localitzar la peça i catedràtic de la Universitat de València, al museu de Belles arts de València. Per això, Josep-Vicent Ferre mostra “en nom de tot el veïnat” l’agraïment al patronat del centre i a la Conselleria de Cultura el haver-hi atés “una petició reiteradament sol•licitada i no resolta favorablement fins la presència de noves sensibilitats en la gestió cultural valenciana”. De fet, l’alcalde de Bocairent considera “una fita de gran rellevància” que “un dels símbols del nostre poble retorne encara que siga temporalment a la terra que el va veure nàixer després de tant de temps”.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *