foradia subscriutegrat

Ignasi Grau: ‘La Canal d’Alcoi és un espai natural d’incalculable valor’

• Un treball multidisciplinari sobre patrimoni natural i cultural coordinat per l'arqueòleg Ignasi Grau • El llibre difon el treball científic desenvolupat per investigadors de Prehistòria i Arqueologia • Les masies, el paisatge vegetal de l'antiguitat i l'actual, el clima, l'oferta gastronòmica o el rodatge de la pel·lícula "Hèctor" ambientat en aquests paratges

Presentació_llibre_La_Canal_d'Alcoi

El professor Ignasi Grau durant la presentació. / lesmuntanyes.com

«La Canal d’Alcoi. Arqueologia, història i paisaje» difon el treball científic desenvolupat per investigadors coordinats per l’arqueòleg i professor Ignasi Grau

Aquest llibre és una guia que posa en valor el patrimoni natural i cultural i fa difusió del coneixement. Convida a seguir les rutes condicionades per a la visita, sense deixar d’oferir al visitant tot un repertori de plats típics de la zona i llocs on anar a degustar-los.

La presentació va ser el dimecres passat 4 de novembre al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi, va comptar amb la participació tant de l’arqueòleg Ignasi Grau com de la vicerectora d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro, el catedràtic de Prehistòria de la UA Mauro Hernández i el regidor de Cultura, Raül Llopis.

LacanalLORDIT_F2«La Canal d’Alcoi. Arqueologia, història i paisatge» és un llibre que dóna a conéixer un espai natural d’incalculable valor, des del punt de vista paisatgístic i patrimonial. Aquesta partida, que està situada entre les muntanyes de la comarca de l’Alcoià, a mig camí entre els municipis d’Alcoi, Ibi i Xixona, conjuga un conjunt de valors naturals, patrimonials i històrics que són desgranats al llarg de l’obra.

Les pintures rupestres de la Sarga, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO i el poblat ibèric del Puig, són alguns dels llocs que es descriuen de forma senzilla i formen part de les rutes descrites que es proposen en aquesta obra.

Així mateix, el llibre difon el treball científic desenvolupat per investigadors de Prehistòria i Arqueologia, tant de la UA com d’altres universitats i institucions científiques, com el Museu Arqueològic d’Alcoi o el CSIC. Biòlegs, geògrafs o periodistes expliquen aspectes tan diversos com les masies, el paisatge vegetal de l’antiguitat i l’actual, el clima, l’oferta gastronòmica o el rodatge de la pel·lícula “Hèctor” ambientat en aquests paratges.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha indicat que “des del Govern donem suport a tot aquest tipus d’iniciatives i publicacions conjuntes amb entitats com la Universitat d’Alacant que promocionen tot el nostre patrimoni, la nostra recerca per conéixer els nostres avantpassats i posar en valor tot el que tenim”. 

«La Canal d’Alcoi. Arqueologia, història i paisatge» editat per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi i coordinat per l’arqueòleg i professor Ignasi Grau.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *