foradia subscriutegrat

David Abad “L’immobilisme del PP i PSOE pot dur-nos a noves votacions”

• Valoració electoral del 20 de desembre dels representants de partits polítics d’Alcoi. Parlem amb David Abad, regidor d'Alcoi per Compromís

Sabent el resultat de les eleccions generals, volem conéixer la valoració que fan alguns representants de les forces polítiques d’Alcoi.

  1. Com veuen el panorama polític?
  2. Quines són les possibilitats obertes?
  3. Quin és l’escenari idoni per a ells?

David Abad caandidat a l'alcaldia d'AlcoiDavid Abad, regidor d’Alcoi per Compromís

  • Com valoreu el resultat electoral del 20-D?

La valoració dels resultats electorals des de Compromís és molt positiva a la nostra ciutat, perquè la coalició que hem realitzat amb Podemos ha aconseguit que a Alcoi, per primera vegada en la història, guanye les eleccions un partit que no és ni PP ni PSOE; i a nivell de País Valencià ens hem convertit en la segona força política, per davant del PSOE. Si a això afegim que per primera vegada s’ha fidelitzat el vot autonòmic pràcticament en un 90% per a unes eleccions generals, vol dir que els votants estan conscienciats i que la Nova Política obre un futur que resulta esperançador.

  • Què penseu que ocorrerà en quant la investidura del president?

La veritat és que és molt difícil fer una previsió política precisa perquè les possibilitats són moltes i estan molt obertes. Els moviments interns en els partits polítics de sempre i l’estratègia que d’això se’n derive serà el que determinarà el futur a aquest respecte. L’immobilisme del PP i del PSOE de seguir pensant que tot està igual que fa 4 anys pot dur-nos a unes noves votacions que no beneficien a ningú en concret.

  • Quin és per a vosaltres l’escenari desitjable a partir de la investidura del president?

Per nosaltres és necessari un escenari de canvi i de renovació democràtica profunda. És necessari que les institucions de l’Estat Espanyol es renoven i es bolquen en les persones i no en les grans multinacionals o la banca, com ha sigut fins ara. I això no serà fàcil ni immediat, però és prioritari que s’avance immediatament en eixe camí.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *