foradia subscriutegrat

Inspiració a l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi

• Vicent Martí ens parla sobre la inspiració dels alumnes i d'ell mateix • Explica l'aposta necessaria pel disseny eco sostenible perquè cadascú se senta identificat amb el que l’envolta • Parla també de les carències de l'escola i per les noves apostes

Vicent_Marti_Escola_ArtVicent Martí, el director de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi. Ens parla de la inspiració i dels nous camins del disseny. Explica l’elaboració del vídeo promocional en el qual participen els alumnes i parlen de les possibilitats i de que els ofereix la formació a l’Escola.

  • Que inspira?

Tal com es pot vore en el vídeo promocional que hem fet intentem d’una forma molt directa aprofitar l’eslògan de la inspiració des de la perspectiva de l’alumne sobretot allò que oferta l’escola. Els alumnes que apareixen al vídeo parlen de la música, de les muntanyes que ens envolten, la ciutat, que és xicoteta però molt treballadora i amb molta història darrere… Evidentment ens inspira la il·lusió per catapultar la nostra industria: la tèxtil, la del joguet, la del moble, el món gràfic, la il·lustració, l’animació, etc.

  • Que li inspira a vosté?

A mi m’inspira moltíssim veure que l’escola avança i creix. Donem una oferta de formació a molta gent jove que confia amb nosaltres. Ja som 650, som la segona escola del País Valencià per darrere de la de València que més alumnat té i més oferta educativa ofereix. M’inspira veure que cada vegada vénen més d’altres zones geogràfiques més enllà de la comarca. M’inspira la feina que podem aportar en quant a la formació dels alumnes i l’oferta que podem fer en quant a la millora del disseny del producte industrial que podem oferir a les empreses (millora de qualitat, innovació, forma estètica, etc.)

  • Com naix la inspiració?

En el món de la creativitat i de l’art, ja ho deia Picasso, que per a trobar la inspiració has de cercar-la, no pots estar esperant a que vinguen les musses i s’aposenten. Primer cal conéixer totes les propostes més serioses i actuals i veure quines solucions proposen perquè la inspiració naix del coneixement. Una vegada tens una informació molt completa del que hi ha i del que està acceptant-se cal buscar la teua oferta. Per crear la teua pròpia fórmula cal oferir coses distintes que no estiguen ja creades. Cal viure dins de la bambolla iconogràfica ja existent. Hem d’evitar l’obsolescència, és a dir, l’avorriment d’element i idees que es repeteixen, cal crear sorpresa i novetat, el canvi per a millorar.

El nou camí és el disseny ecosostenible buscant la singularitat i identificació en els productes”

  • Quins són els nous camins del disseny?

El disseny eco sostenible sense ningun dubte. Treballar amb el reciclatge. La idea actual és singularitzar els productes, perquè cadascú se senta identificat amb el que l’envolta i que parle del seu codi de valors, de la seua ideologia, dels seus principis, etc. És a dir, el disseny ha d’anar diversificat, personalitzat i molt qualificat i intentar evitar el ‘adquirir per adquirir’ i el ‘acumular per acumular’. Amb açò aconseguirem que la gent valore més el que té i no tant per la quantitat sinó per la qualitat.

  • Quins obstacles ha trobat l’Escola per al seu creixement?

Sobretot el problema de l’aïllament, de les males comunicacions públiques que té Alcoi. La gent que ve a estudiar hade llogar-se pisos perquè no tenim albergues o col·legis majors com si tenen altres ciutats. Però tot i això hem aconseguit consolidar l’escola donant una formació potent en la qual la gent confia.

  • Quines carències té l’Escola?

Principalment tenim carències de finançament, perquè les nostres necessitats en quant a equipament no són les mateixes que les d’un centre de secundària. Nosaltres necessitem invertit molt en mitjans tecnològics, en equipament informàtics i audiovisuals que són molt cars. També necessitem una senyal d’internet molt més potent que la que dona conselleria i un altres problema és que tenim un cos de professorat majoritàriament interí, el que genera mobilitat anualment. Però sempre hem sabut assumir la realitat i capgirar-la.

  • Parle’ns del curs 2015-2016.

El curs que tenim en marxa es caracteritza per la posada en marxa d’una nova oferta educativa que ens ha costat molt. Som l’únic centre públic del País Valencià i un dels únics a nivell nacional que té el Cicle Superior d’Animació. Esta ha sigut la nova oferta d’este any i hem introduït el segon curs del Grau de Moda, que ha sigut un èxit perquè tenim tots els grup plens i s’ha quedat gent que no ha pogut entrar. A més de totes les ofertes que ja teníem i que segueixen funcionant molt bé.

Alumnes de l’EADS d’Alcoi ens parlen a un vídeo sobre la inspiració

DCIM100GOPROGOPR0518.

Una cançó, una nota musical, les muntanyes que rodegen Alcoi, la potent història d’una ciutat industrial i molt treballadora. Són alguns dels elements que destaquen entre purs somriures de passió pel que fan, aprendre a crear en les diferents disciplines que oferta una escola que se situa ja per darrere de València entre les que més alumnes i més oferta educativa té en tot el País Valencià i gran part del territori nacional. La inspiració ve treballant, com deia el propi Picasso, la inspiració s’ha de cercar. D’això parlen els alumnes del EADS d’Alcoi a aquest vídeo; de treball, de les ganes per millorar i aprendre, de tot allò que l’escola els ofereix. La inspiració també cal nutrir-la de coneixements, aprendre de les propostes que els grans professionals estan fent, de com resolen els problemes. Tot açò i molt més aprenen els alumnes a l’Escola d’Art i Disseny. Així ho conten al vídeo que podeu vorer a youtube o a través de www.lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *