foradia cdturisme

Sonia: “es pot retallar a l’església, als privilegis polítics, a l’exercit i a la monarquia”

• El poble és savi: canvis polítics • Escoltem els veïns i veïnes d’Alcoi i comenten com estan vivint ells aquests canvis... Anem allà parlem amb Sonia

Estem vivint un moment polític ple de vida. El resultat electoral ha confirmat que hem entrat dins d’una nova etapa de la democràcia espanyola. Una nova etapa marcada per la perduda de poder dels dos partits tradicionals i per la irrupció de dues forces polítiques noves que estan fomentant canvis i noves formes de fer política.

Volem que els veïns i veïnes d’Alcoi ens comenten com estan vivint ells aquests canvis: si pensen que seran substanciosos o simplement superficials, quins aspectes veuen positius del moment actual, quins consideren negatius, quines mesures haurien d’aplicar-se… Anem allà.

sonia el poble es savi

Parlem amb Sonia./ lesmuntanyes.com

Han de realitzar una llei educativa que no es canvie cada vegada que entre un govern nou

Estudiant batxiller, l’any següent Sonia té pensat continuar els seus estudis en l’escola d’arts d’Alcoi. L’inconvenient que assenyala és que a Alcoi hi ha una carrera d’arts que dura quatre anys, però que no està reconeguda com a tal; i per tant no donen títol universitari als seus alumnes: “això s’hauria de regular”.

Sonia diu que no està massa informada de l’actualitat política, però sí que té la seua opinió respecte la conjuntura: “no està molt clar res. Diuen que poden haver-hi noves eleccions. No tinc molt clar si m’agradaria més que hi haguera noves eleccions o que es duguera a terme un pacte de govern. Sí que tinc clar que no voldria que continuara governant el PP: crec que és necessari un canvi de govern.

Sonia no està d’acord amb les polítiques de retallades que ha estat realitzant el govern durant els últims anys, perquè han deixat una societat ofegada de possibilitats i d’economia i una joventut amb molt poques possibilitats. I en especial no està d’acord amb la llei educativa que es va implantar, la llei Wert.

Han d’actualitzar alguns aspectes de la Constitució, que ja és prou antiga

Què hauria de fer un nou govern, des del teu punt de vista? “Han d’actualitzar alguns aspectes de la Constitució, que ja és prou antiga i s’ha de revisar per tal de fer front a les noves necessitats. Han de realitzar una llei educativa que no es canvie cada vegada que entre un govern nou. Que no es facen retallades, i si es fan que es facen d’altres sectors que no siguen els serveis socials i que no afecten les necessitats bàsiques de la gent; es pot retallar, per exemple, de l’església, dels privilegis polítics, de l’exercit, de la monarquia, etc”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *