foradia subscriutegrat

Merche: “La gent s’ha cregut el missatge de la recuperació econòmica”

• En l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final • Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern • Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer

A qui no defrauda escoltar una vegada i una altra nous casos i casos de corrupció política? Hi ha tanta informació al respecte que sembla que la política siga això: corrupció. Ara sabem que el PP de València ha estat anys governant en clave de corrupció. La bona notícia és eixa precisament: que ho sabem: que ja no ho poden ocultar: que hi ha corrents d’aire fresc.

Per això, en l’ambient es respira certa esperança del fet que aquesta època obscura de la política de la corrupció arribe al seu final: els nous partits han arribat per a quedar-se, això vol dir que, a més d’aportar noves idees per evitar que la política estiga al servei personal dels que la fan, la fiscalització entre uns i altres va a fer molt difícil el fet que algú fique la mà en la butxaca pública.

Ara falta saber si Espanya veurà un nou govern, a la força liderat pel PSOE, en els pròxims dies. Les negociacions entre partits estan dilatant-se més del que la gent voldria i més del que la necessitat espanyola reclama. En qualsevol cas, les possibilitats estan obertes. Anem a comprovar com interpreta la situació la gent del carrer.

merche_el_poble_es_savi

No puc comprendre com han pogut ser els més votats

Merche té al seu marit i a la seua filla treballant fora d’Alcoi per culpa de la crisi i de la gestió que s’ha fet d’ella durant els darrers anys. No vol que no continue governant el PP, a banda de per les polítiques que han aplicat, per tots els casos que tenen oberts de corrupció.

“No puc comprendre com han pogut ser els més votats. La gent s’ha cregut el missatge de la recuperació econòmica, però en realitat no hi ha cap recuperació. El meu marit és empresari i ha hagut d’anar-se’n a Sud-amèrica perquè ací resultava impossible tirar endavant, i com el seu cas hi ha moltíssims”. Té una empresa de R+D+I, Recerca, Desenvolupament i Innovació, però amb les retallades que han fet en el sector i la paràlisi econòmica que han generat no tenia oportunitats a Espanya. “Allí en Sud-amèrica la mateixa empresa està funcionant com un llamp”.

“Una de les meues filles, graciés a la seua formació en la universitat privada, ha trobat treball a Barcelona. Però aquesta formació, jo sóc conscient, requereix una inversió que no tothom se la pot permetre. Les amigues d’ella, per exemple, han estudiat a Alacant i estan totes en l’atur. Però totes”.

Tot i així, Merche té esperança que amb un nou govern, la situació millorarà i la gent es tornarà a il·lusionar: “Sí que es formarà un govern. Serà entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, i potser també Albert Rivera, malgrat les discrepàncies ideològiques. De moment no mostren molta voluntat però al final el pacte arribarà. El que és important és que no continue governant el PP”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *