lasarga itealcoi

Guanyar treballa per unes Comarques participatives, transparents i inclusives

• Entre els primers objectius concrets del Consorci es troba la finalització de l’autovia que uneix Gandia amb l’interior i la millora del tren Alcoi-Xàtiva • Cristian Santiago de Guanyar Alcoi, ha sigut elegit president de la comissió per la revisió dels estatuts del Consorci

Cristian Santiago, Miquel Llorente i Nahuel González al consorci de les comarques centrals.| lesmuntanyes.com

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes és una entitat intercomarcal amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i de les infraestructures dels 600.000 habitants i les huit comarques que el componen (l’Alcoià, el Comtat, la Foia de Castalla, la Vall d’Albaida, la Costera, la Safor, la Canal de Navarrés i la Marina Alta).

Entre els primers objectius concrets del Consorci es troba la finalització de l’autovia que uneix Gandia amb l’interior i la millora del tren Alcoi-Xàtiva.

L’entitat es va crear en 1999 i havia desaparegut pràcticament per complet en 2004 quan l’anterior president, Alfonso Rus, va deixar de convocar-lo. Dimecres 27 d’abril es va celebrar una assemblea en Ontinyent per tal de reactivar-la i elegir al seu nou president, que serà l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Per la seua part, Cristian Santiago, regidor d’Alcoi per la plataforma Guanyar, ha sigut elegit president de la comissió per la revisió dels estatuts del Consorci. Segons afirma: “ara ha arribat el moment de donar-li un bon ús si volem desenvolupar un sistema territorial més equilibrat i sostenible, recuperar l’economia productiva a través de la reindustrialització, el desenvolupament dels serveis i la potenciació de l’agricultura i el medi natural, i crear sinergies per a la innovació i el cooperativisme empresarial”.

Des de Guanyar Alcoi celebren la presència al Consorci de les plataformes de confluència, que van ser desenes a les nostres comarques les presentades a les eleccions municipals. Així, reivindiquen l’organisme com “un espai per a poder reivindicar unes Comarques Centrals participatives, transparents i inclusives”.

Font: Rodrigo Paños./

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *