lasarga ajualcoitel

Setmana d’activitats a Alcoi contra la violència de gènere

• ACOVIFA, De Mare a Mare, el Col·lectiu 8 de Març i Dones, el Club d'Amics de la Unesco i altres entitats organitzen diferents accions i activitats junt amb l'Ajuntament d'Alcoi • La regidora Aroa Mira es mostra convençuda de la imperiosa necessitat de promoure la cultura contra aquest tipus de violència

Alcoi acull, entre els dies 20 i 30 d’aquest mes, una sèrie d’activitats per tal de donar visibilitat al Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones, jornada que es commemora tradicionalment el 25 de novembre.

La primera activitat ha consistit en la inauguració d’una exposició fotogràfica de Juan Carlos Cardenal.

El pròxim dijous 23, es realitzarà la projecció de la pel·lícula “No estás sola, Sara”, el pròxim dijous 23 a les 19 h en la seu d’ACOVIFA (c/La sardina 13, 3a planta).

Per al divendres 24, es llegirà un manifest a càrrec de Beatriz Muntó Garrigós (usuària d’ACOVIFA) i es retrà un homenatge a les víctimes de la violència de gènere en 2017; tot açò a les 12 h en la Plaça de Dins amb la col·laboració de “l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca”.

A les 17 h, a la 3a planta del Centre Social Zona Nord, l’associació De Mare a Mare ha programat una xerrada – col·loqui anomenada “Parlem de Violència Obstètrica: violència en l’atenció a l’embaràs, el part i el post-part”.

La jornada finalitzarà amb la projecció, per una part, del curtmetratge “Un miler de raons”, i per l’altra, dels treballs realitzats per l’alumnat de l’aula de música de l’IES Pare Arques de Cocentaina en el marc del “Projecte Oliveta: Música, Cinema i Violència de Gènere”. Aquestes projeccions, organitzades pel ol·lectiu 8 de Març i Dones, tindran lloc a les 20 h en el Club d’Amics de la Unesco d’Alcoi.

L’última de les activitats programades tindrà lloc el dijous 30 a les 19.30 h amb la xerrada “Les kellys Benidorm. Cambreres de Pis en Lluita”. Aquesta, també organitzada pel col·lectiu 8 de Març i Dones al Club d’Amics de la Unesco.

La regidora Aroa Mira es mostra convençuda de la imperiosa necessitat de promoure la cultura contra aquest tipus de violència: “des de l’administració pública hem de fer tots els possibles per visibilitzar un dels majors problemes als quals s’enfronta la societat actual. Creiem que una de les millors formes de fer-ho és donant veu als col·lectius de la nostra ciutat que més activament estan treballant en favor de l’empoderament de les dones”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *