foradia subscriutegrat

Pep: “partits com Podemos i Esquerra Unida que parlen clarament”

El bipartidisme ha arribat al seu fi • Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania • Coneguem les de Pep.

Vivim moments polítics interessants. El bipartidisme, sistema polític característic de quaranta anys de democràcia espanyola, ha arribat al seu fi. Les opcions polítiques s’han ampliat. Això comporta, d’alguna manera, ampliar també el bagatge polític dels ciutadans, els quals, si volem votar amb criteri, hem de conéixer les seues propostes, simpaties, organitzacions i idearis.

Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania. Avui coneixem les de quatre veïns i veïnes més d’Alcoi. Ens comenten, a grans trets, com interpreten el panorama polític i ens transmeten les seues preferències i antipaties: coneguem les de Pep.

03foto

Però la gent és molt reticent. Jo pensava que seria molt més ràpid tot això”.

La visió de Pep respecte a la situació actual és “no molt optimista. Els partits polítics per a mi són part de la casta. Tot el que no siga canviar… I la gent no sé si està molt disposta a canviar, és massa conservadora. El treball és molt precari, responsabilitat dels polítics, que estan aliats amb els grans poder financers”.

Pep és un empleat públic, considera impensable “que els treballadors hagen de pagar l’IRPF mentre que els empresaris reben subvencions i tributen menys”. No el pareix just el sistema fiscal que tenim, que agreuja molt als treballadors i és massa permissiu amb les grans empreses i fortunes.

No obstant això, Pep considera que últimament “la gent està conscienciant-se més, han eixit partits com Podemos i Esquerra Unida que parlen clarament a la gent. Però la gent és molt reticent. Jo pensava que seria molt més ràpid tot això. Aquests partits han aconseguit fer por als poderosos, per primera vegada, però és complicat perquè els poders tenen els mitjans de comunicació, els bancs…

Perquè creus que el PP, malgrat tots els casos de corrupció que té, continua sent el més votat segons els estudis?no ho entenc, està clar que els seus votants són la gent major i són milions, i damunt estan generant por en la població: ‘si no eixim nosaltres ho perdreu tot’

Pep considera que el resultat electoral serà paregut al de desembre:pujarà un poc Podemos a costa del PSOE, però han d’entendre’s’. Es va aliar amb Ciudadanos, que són els renegats del PP i després li van tirar la culpa a Podemos”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *