foradia subscriutegrat

El Govern d’Alcoi treballa un Consell de Cultura

El Govern vol que Alcoi constituesca aquest any un Consell de Cultura • La ciutat comptaria amb un nou òrgan de participació ciutadana.

consell cultura

El Govern vol que Alcoi constituesca aquest any un Consell de Cultura. El regidor de cultura, Raül Llopis explica: “Tenim un centre d’esports, un consell social o un CES amb bons resultats, no ens podem permetre ni un any més que una àrea tan important en la ciutat com la cultura no tinga un consell d’aquest tipus“.

Amb el Consell de Cultura, la ciutat comptaria amb un nou òrgan de participació ciutadana en un àmbit, el cultural, amb gran nombre d’entitats i activitats a la ciutat. El regidor de Cultura, Raül Llopis, ja ha entregat als portaveus dels grups municipals un primer document perquè puguen fer aportacions. El 30 de setembre és el termini que s’ha marcat per a definir un document final i així poder traslladar-lo a totes les entitats, esperant que, a finals d’any, la ciutat puga tenir constituït aquest òrgan de participació ciutadana.

D’aquesta primera reunió ja tenim algunes propostes com, per exemple, que les comissions permanents siguen un total de 6 per a donar veu a tots els sectors; però també facilitar l’operativitat de les mateixes, un criteri que també comparteixen els tècnics de la regidoria“, continua Llopis explicant.

Cal esmentar que als últims anys, des de l’Ajuntament s’ha impulsat la participació ciutadana a la ciutat amb diferents iniciatives. D’una banda, es va crear un Consell econòmic i social (CES), s’han reactivat el Consell Social i el centre d’esports, així com el consell medioambiental, s’ha facilitat la participació ciutadana al plenari municipal, s’han ampliat els processos participatius als projectes urbanístics més importants per a la ciutat i s’han posat en marxa els pressupostos participatius que, aquest any, celebren la quarta edició. Un model, l’alcoià, que ha participat com a exemple a diferents foros i congressos sobre democràcia participativa en l’àmbit municipal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *